ANASAYFA Sağlık Tuvalette telefon kullanmak bu hastalıklara neden oluyor

Tuvalette telefon kullanmak bu hastalıklara neden oluyor

Günümüzde tuvalete giren pek çok kişi ne yazık ki telefonu da beraberinde götürüyor. Ancak tuvalette telefon kullanmanın ciddi birtakım rahatsızlıklara neden olabileceği ortaya çıktı. Tuvalette telefon kullanmanın zararları ve sebep olduğu rahatsızlıklar haberimizde..
yazar
Gözde Gürcü
Haber Editörü
Tuvalette telefon kullanmak bu hastalıklara neden oluyor

Telefonlar, artık hayatımızın her alanında! Durum böyle olunca da tuvalete telefonla girmek de kaçınılmaz bir hale geldi. Ancak uzmanlar, her fırsatta yaptıkları açıklamasında tuvalette telefon kullanmanın sağlık açısından ciddi sorunları olabileceğinin altını çiziyor. 

RAHATLATICI GİBİ GÖRÜNSE DE..

Tuvalette telefon kullanmak rahatlatıcı gibi görünse de buzdağının görünen kısmına bakmakta fayda var. Uzmanların açıklamasına göre tuvalete telefonla girmek ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Uzun süre telefonla tuvalette oturmak başta hemoroid ve anal fissür sorunlarına sebebiyet verebilir. Bunun yanı sıra rektumun anal açıklıktan çıktığı durumlarda da hastanın ameliyat olması gibi durumlar söz konusu olabilir. 

BİRÇOK SAĞLIK SORUNUNA NEDEN OLUYOR

Telefonla tuvalette uzun zaman geçirmenin pek çok kişi için kötü bir alışkanlık olduğunu ifade eden Dr. Saurabh Sethi, açıklamasında şunları söyledi:

“Büyük tuvaletinizi yaparken telefonunuza bakarak tuvalette uzun süre kalmak rektum ve anüsünüz üzerinde baskı ve ağrı yaratabilir. Bu da hemoroid (basur) ve makat çatlağı (anüs fissür) ve rektumun sarkmasına neden olur”

Uzmanların değerlendirmesine göre bu rahatsızlıklar arasında en tehlikeli ve en can yakıcı olanın makat çatlağı ve hemoroid olduğu ifade ediliyor. En ciddisi ise rektumun sarkması. Pek çok kişi de bu durumun iyileştirilmesi için ameliyatlar yapılıyor. 

HİJYENİK SORUNLAR DA VAR

Tuvalete telefonla girmenin sadece bu yönde değil, aynı zamanda hijyenik açıdan da bir takım sorunlara sebebiyet verdiğini unutmamak gerekiyor. Prof. Dr. Tevfik Arıca tuvalete telefonla girmenin klozet kapağını çıplak elle tutmak gibi zararlı olabileceğini söylüyor. Bakterilerin ve parazitlerin elimize bulaşmasının bu noktada kaçınılmaz olduğunu ifade eden uzman isim gençleri bu konuda uyarıyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ak Parti Elmadağ Belediye Başkan Adayı Eyyüp Tekiner Kimdir?

Ak Parti Elmadağ Belediye Başkan Adayı Eyyüp Tekiner Kimdir?