ANASAYFA Sağlık Uzman isim açıkladı resmen şifa dağıtıyor! Limon otu faydalarını bilmeyen kalmasın

Uzman isim açıkladı resmen şifa dağıtıyor! Limon otu faydalarını bilmeyen kalmasın

Havaların soğuması ile birlikte uzmanlardan da çeşitli bitkilerin faydaları hakkında açıklamalar gelmeye başladı. Bu kez pek çok bireyin duymadığı limon otunun faydaları hakkında uzman isimden açıklama geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Uzman isim açıkladı resmen şifa dağıtıyor! Limon otu faydalarını bilmeyen kalmasın

Havalar soğuyunca ilaç kullanımı artarken pek çok uzman da kimyasal ilaçlar yerine doğal ürünlerin tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Uzmanlardan yeni öneriler gelmeye devam ederken bu kez limon otu hakkında açıklama geldi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun orta Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yetişen nane türü bir bitki olduğunu belirterek önemli bir bilgilendirme yaptı.

LİMON OTU FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

“Oğul otu olarak da bilinen Ballıbabagiller familyası bitkileri, orta Avrupa ve özellikle Akdeniz bölgesinde yayılış gösteren bir, iki ve çok yıllık otsu bitkidir. Akdeniz ülkeleri ve Güney Alpler’de yayılış göstermekte, Türkiye’de de kıyı kesimlerde görülmektedir.

aw059295-01.jpg

Melissa otu (limon otu) türüne ait üç alt tür bulunmaktadır. ” diyen Prof. Dr. Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu belirtti. Beyindeki tıkanıklığı ve nefes darlığını giderdiği, kalbi ferahlattığı ve ağız kokusuna olumlu etki ettiğini de belirten Prof. Dr. Karabulut, limon otunun ‘Hayat İksiri’ olarak anıldığına dikkati çekti.

uzman-isim-acikladi-resmen-sifa-dagitiyor-limon-otu-faydalarini-bilmeyen-kalmasi.jpg

Limon otunun geleneksel tıpta birçok alanda kullanıldığını da dile getiren Prof. Dr. Karabulut, Türkiye’de halk arasında limon nanesi, limon otu, tatramba, temre otu olarak da bilinen Limon otunun yapraklarının solusyon şeklinde, yatıştırıcı, midevi, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilerinden dolayı kullanıldığını söyledi. Dolayısıyla kış aylarında demleme yöntemi ile belirli aralıklarla limon otunun tüketilmesinde fayda bulunduğunu belirtti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkent'te düzenlenen otokros turnuvasında feci kaza!

Başkent'te düzenlenen otokros turnuvasında feci kaza!