ANASAYFA Sağlık Yalnızca tırnaklar için kullanıyorsanız hemen bunu okuyun! Meğer her alanda adı varmış işte temizliğin sırrı

Yalnızca tırnaklar için kullanıyorsanız hemen bunu okuyun! Meğer her alanda adı varmış işte temizliğin sırrı

Temiz ve bakımlı tırnaklar pek çok kadının önem verdiği kişisel bakım rutinleri arasında yer alıyor. Kişisel bakımına özen gösteren kadınlar özellikle son dönemin tırnak trendleri için ciddi paralar harcarken klasik olarak oje sürme tekniğini uygulayan kadınlar da temizlik için aseton kullanmayı ihmal etmiyor. Aseton kullanımını yalnızca ojeyi silmek için yapanlara temizlik gurularından yeni tüyolar geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Yalnızca tırnaklar için kullanıyorsanız hemen bunu okuyun! Meğer her alanda adı varmış işte temizliğin sırrı

Günümüzde kadınlar için pek çok güzellik hilesi yapılıyor. Botoks, dolgu, dudak renklendirme, kaş dövmesi, kalıcı oje ve protez tırnaklar dönemin en çok rağbet gören güzellik rutinleri arasında yer alıyor. Güzellik uğruna bıçak altına yatmaktan çekinmeyenler özellikle dış görünüşlerinde bakım ve temizliğin sembolü olarak da protez tırnak kullanmayı tercih ediyor. Bunlar hem maliyeti hem de tırnak sağlığı açısından olumsuz etkileri ile gündem olmaya devam ederken klasik oje sürme tekniklerinden vazgeçmeyenler de aseton ile oje temizliği yapmayı sürdürüyor. 

Asetonun tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanıldığı biliniyor. Ancak tek kullanım alanının oje silmek olmadığını aktaran temizlik guruları önemli püf noktaları  paylaştı. Evdeki pislenmiş alanları, hatta saçlarınızı bile kirden koruyabildiği ifade edilen asetonun temizlikte kullanım alanları da belli oldu. 

ASETONUN KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

Aseton, genellikle oje çıkartmak için kullanılan özel bir kimyasal maddedir. Deriye fazla zarar vermez ancak hasarlı lekeleri çıkarmada etkili bir rol oynar. Çoğu kişi asetonun yalnızca oje çıkardığını düşünse de aslında pek çok kullanım alanı bulunuyor.

Masa başı çalışanların en büyük dertlerinden biri kullandıkları teknolojik aletlerin temizliğidir. Sürekli temas halinde olunan bu aletlerin temizliğini aseton ile yapabilirsiniz.

Aseton kullanarak ev eşyalarını daha canlı ve yeni bir görünüm kazandırmak için parke ve tahtaları asetonla silebilirsiniz. 

Kıyafetlerinizdeki çeşitli lekeleri aseton kullanarak çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda koltuk veya halılarda oluşan  lekelerin üzerine direkt olarak aseton dökün ve çitileyin. 

Yapışkan maddeleri aseton yardımıyla çıkartmak oldukça kolaydır. 

Evde yapılan saç boyaları mutlaka kulak, ense veya alın kısmına bulaşırken saçların kenarında kalan boya kalıntılarını asetonla ortadan kaldırabilirsiniz. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Melisa Sözen sevgilisi Harun Tekin'e ilanı aşk etti! 41 mevsim biriktirdik birlikte

Melisa Sözen sevgilisi Harun Tekin'e ilanı aşk etti! 41 mevsim biriktirdik birlikte