ANASAYFA Sağlık Yaz gribine aman dikkat! Kabusunuz olmasın!

Yaz gribine aman dikkat! Kabusunuz olmasın!

Her mevsimde kendini gösteren grip yakalananların yaşam konforunu da olumsuz etkiliyor. Özellikle yaz gribi insanı bir kat daha yoruyor. Uzmanlar ise yaz gribine karşı uyarılarda bulundu.
yazar
Haber Merkezi
Yaz gribine aman dikkat! Kabusunuz olmasın!

Soğuk havalar dışında sıcak havalarda da grip tehlikesi kendini gösteriyor. Bunun ile birlikte bitkinlik, yüksek ateş, gözlerde sululuk ve burun akıntısı yaz gribinin en belirgin özellikleri arasında yer alıyor. Lejyoner yani yaz gribi denilen hastalık kendini gösteriyor. Uzmanlar ise bu yaz gribinden korunması gereken 2 yaş gurubunu açıkladı ve uyarılarda bulundu.

Enfeksiyon hastalığı olarak bilinen yaz gribi, kış gribinden tamamen farklıdır. Bunun ile birlikte influenza dışında daha birçok farklı virüs veya bakteri aracılığı ile meydana geliyor. Ayrıca yaz gribi daha çok vücut direncinin düşmesi, klima tozları ve plajlar gibi alanlardan bulaşıyor. İnfluenza virüsü kaynaklı benzer reaksiyonlarda bu virüsün etkileri olarak ortaya çıkıyor.

O YAŞ GURUBU DAHA DİKKATLİ OLMALI!

Uzman doktorlar 5 yaş altı çocuklar ve 65 yaş üstü kişilerin daha dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Bu 2 yaş gurubunun daha çok risk altında olduğunun altını çiziyor.

YAZ GRİBİNDEN NASIL KORUNULUR?

Yaz gribinden korunmanın yolları arasında başta bol su içmek yer alıyor. Bunun ile birlikte klimanın filtrelerini temizlemek, bolca meyve tüketmek ve dengeli beslenmekte yaz gribinden kişiyi koruyan etkenlerin başında yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü'ne transfer çalımı! Pelkas Başakşehir'e imzayı atıyor!

Ankaragücü'ne transfer çalımı! Pelkas Başakşehir'e imzayı atıyor!