ANASAYFA Sağlık Yeni virüs hızla yayılıyor! DSÖ alarm verdi salgın Bangladeşte başladı uyarılar art arda geldi

Yeni virüs hızla yayılıyor! DSÖ alarm verdi salgın Bangladeşte başladı uyarılar art arda geldi

Bangladeş'ten yeni salgın tüm dünyaya yayılıyor. DSÖ şimdiden alarm verdi, Covid-19 ardından yeni virüs endişelendirdi, uzmanlardan uyarılar art arda geldi.
Yeni virüs hızla yayılıyor! DSÖ alarm verdi salgın Bangladeşte başladı uyarılar art arda geldi

Bangladeş'te görülen yeni virüs vakası endişelere neden oldu. Yeni virüs, yüksek sonuçları olan bulaşıcı bir hastalık olarak sınıflandırılırken, Covid-19 salgını ardından gelen virüs haberi hızla yayılırken, uzmanlardan da art arda uyarı geldi. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ölümcül yarasa virüsü Nipah'ın Bangladeş'te iki kişide görüldüğünü açıkladı. Her iki vakanın da ölümcül sonuçlandığını söyleyen DSÖ, bu vakaların 38 yaşında bir erkek ve üç yaşında bir kız çocuğunda görüldüğünü de bildirdi, Nipah virüsü vakalarında artış yaşandığı ifade edildi. 

NİPAH VİRÜSÜ NEDİR? 

Nipah virüsü, enfekte hayvanlara (yarasa veya domuzlar gibi) ya da enfekte hayvanların tükürüğü, idrarı ve dışkılarıyla kontamine olmuş yiyecekler yoluyla insanlara bulaşıyor. 

Enfeksiyonun başlangıç belirtileri ve semptomları için herhangi bir net tanı yok ve hastalık ile ilgili sağlık kontrollerinde herhangi bir tanıdan genellikle şüphelenilemiyor. DSÖ, virüsün az yaygın olmasına rağrem, enfekte olan biriyle temas sonucu doğrudan bulaşabildiğine de dikkat çekti. 

Nipah virüsü, meyve yarasalarında ve uçan tilkilerde görülüyor. Virüsün, insanlarda ve hayvanlarda herhangi bir tedavisi ya da aşısı bulunmuyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sıla sevgilisi İlker Kaleli ile evleniyor mu? Hayranlarının beklediği soru cevaplandı

Sıla sevgilisi İlker Kaleli ile evleniyor mu? Hayranlarının beklediği soru cevaplandı