ANASAYFA Şereflikoçhisar Ankara Kalesi'ni unutun tarihin kalıntılarını keşfedin! Başkentin köklü tarihine tanık olun

Ankara Kalesi'ni unutun tarihin kalıntılarını keşfedin! Başkentin köklü tarihine tanık olun

Başkent Ankara'nın köklü tarihi pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Başkent halkının yanı sıra Ankara'yı merak edenlerin sıklıkla araştırdığı tarihi yerleri derlemeye devam ediyoruz. Ankara'da keşfedilmesi gereken bir adresi daha yazımıza ekledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Kalesi'ni unutun tarihin kalıntılarını keşfedin! Başkentin köklü tarihine tanık olun

Türkiye'nin Başkenti Ankara, tarihi boyunca pek çok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kültür ve medeniyet araştırmaları hız kesmeden devam eden tarih meraklıları ülkemizin başkentine ait tüm detayları sorgularken 25 ilçenin keşfedilmesi gereken tarihini deremeye devam ediyoruz.

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde bulunan Koçhisar Kalesi, meraklısının dikkatini çekiyor. Koçhisar Kalesi, Şereflikoçhisar'ın doğusunda, tepe üzerinde bulunan bir kale olarak karşımıza çıkarken köklü tarihine ilişkin detaylar da belli oldu.

ANKARA KALESİ'Nİ UNUTUN KOÇHİSAR KALESİ'Nİ KEŞFEDİN

Osmanlı hakimiyetinden önce iki tane kale olduğu ve bu kalelerin Fatih Sultan Mehmet tarafından Karaman'ın fethi sırasında yıktırıldığına dair iddialar bulunuyor. Osmanlı tarihine dayanan bu kültürün aydınlatılması beklenirken günümüzde Koçhisar Kalesi'nin üzerinde bulunan tepede kaleden kalma hiçbir yapının bulunmadığı bildirildi.

kochisar.jpg

Ancak tepenin adı Kale tepesi olarak kayıtlara alındı ve kalenin bulunduğu tepenin hemen eteğindeki mahallenin adı da Kale Mahallesi olarak adlandırıldı.

KALENİN YERİNE TEPE ADI VERİLDİ

Tepe üzerinde ve eteklerindeki döküntüler arasında küllü topraklar, kale duvarlarından dökülen taşlar ve çanak çömlek parçaları bulunuyor. Çayırönü Mahallesi, Demirciobası Mahallesi ve Yaylak Mahallesi çevresinde kale ismi verilen bir tepe bulunuyor.

kochisar-001.jpg

Bu tepe mevkide bulunan tarihi kalıntıların Hititler'e ait olduğu da tahmin ediliyor. Tarihi kalıntıların yer aldığı alan Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde bulunuyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail-Filistin hattında son durum! İsrail'in verdiği süre bitti yüzlerce tank Sderot'a konuşlandırıldı

İsrail-Filistin hattında son durum! İsrail'in verdiği süre bitti yüzlerce tank Sderot'a konuşlandırıldı