ANASAYFA Şereflikoçhisar Ankara'nın o ilçesindeki en meşhur yemek hayrete düşürüyor!

Ankara'nın o ilçesindeki en meşhur yemek hayrete düşürüyor!

Bir İç Anadolu ili olan Ankara'nın o ilçesindeki en meşhur yemek sudan geliyor! Duyanları hayrete düşüren yemek yiyenlere de adeta lezzet şöleni sunuyor. İşte o ilçe ve en meşhur yemeğinin detayları...
Ankara'nın o ilçesindeki en meşhur yemek hayrete düşürüyor!

İç Anadolu'nun sert iklimi ve bozkırıyla çevrili olan Ankara, yemek kültüründe de ikliminin izlerini taşıyor. Ancak Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde bulunan Hirfanlı Barajı'ndan çıkan sazan, yayın, levrek ve ıstakoz balıklarıyla yapılan yemekler tadanlara adeta lezzet şöleni sunuyor. 

HAMİDİYE ÇİFTLİĞİ'NDEN SOFRALARA 

Kızılırmak üzerine kurulmuş baraj gölü, çeşit çeşit ve lezzetli balıklara ev sahipliği yapıyor. Tatlı su balıklarının en lezzetli hali ise Şereflikoçhisar'da yeniyor. İlçede bulunan Hamidiye Çiftliği'nde, ünlü sazan balığı ve kadife balığı yiyenlere parmak ısırtıyor. 

Yüksek ateşte ve kızgın yağda pişmeden önce balıkların derisi alınıyor, ardından üzerleri çizilerek mısır unu ile harmanlanıyor. Sazanlar ise pulları temizlendikten sonra enine dilimler halinde kesiliyor, sonrasında 45 dakika boyunca kuru tuzun içinde bekletiliyor. Ardından ise kızgın yağla buluşan sazanlar lezzet şöleni sunuyor. 

ISTAKOZUN HİÇ BİLİNMEYEN HALİ 

Istakozun bin bir çeşit halinden en şaşırtıcı olanı ise Şereflikoçhisar'da yapılan ıstakoz menemeni oldu. Şereflikoçhisarlılar parmak ısırtan bir diğer lezzetleri olan ıstakoz menemenini misafirlerine sunuyor. Yiyenler, ‘’Tadı damağımızda kaldı'' derken yemeğin adını duyan, ‘’Istakozdan menemen mi olur'' diye düşünüyor. Yedikten sonra ise vazgeçilmez bir lezzete dönüşen ıstakoz menemeni, Şereflikoçhisar'ı ziyaret edenlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline geldi. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Faruk Koca'nın ifadesi ortaya çıktı! Amacım sözlü tepki vermekti

Faruk Koca'nın ifadesi ortaya çıktı! Amacım sözlü tepki vermekti