ANASAYFA Şereflikoçhisar Şereflikoçhisar Belediyesi vektörle mücadele kapsamında ilaçlama yapıyor

Şereflikoçhisar Belediyesi vektörle mücadele kapsamında ilaçlama yapıyor

Hava sıcaklıklarının artması olumsuz sonuçların önlenmesi için yapılan çalışmaları beraberinde getiriyor. Bu kapsamda Şereflikoçhisar Belediyesi yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Özellikle yaz aylarında yerleşim yerlerinde ve toplum sağlığını tehdit eden unsurlar arasında vektörler yer alıyor. Başta vatandaşların yaşam alanları olmak üzere hayvancılık yapılan yerlerde ilaçlama yapan Şereflikoçhisar Belediyesi yoğun bir mücadele sürecinde olduklarını bildirdi.

ŞEREFLİKOÇHİSAR'DA VEKTÖRLE MÜCADELE

Ankara'nın çevre ilçelerinden olan Şereflikoçhisar'da Belediye Başkanı Mustafa Koçak yönetiminde çalışmalar sürüyor. Vektör konusunda hassas olunan ilçede bu konunun bir tehdit olmasını bertaraf etme adına ekipler faaliyetlerine devam ediyor. 

Konu ile ilgili Şereflikoçhisar Belediyesi ekipleri tarafından yapılan bilgilendirmede "Sağlık İşleri Müdürlüğü'müze bağlı ekiplerimiz tarafından, kırsal mahallelerimizde çevre ve halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek, vektör mücadelesi çalışmaları kapsamında; Mandıra, açık su kanalları ve gübreliklerde kene, bit, pire, karasinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz" denildi.

LARVA MÜCADELESİNİN ÖNEMİ

Şereflikoçhisar Belediyesi Sağlık işleri Müdürü Zekeriya Coşar'da belediye olarak detaylı bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Coşar mücadelelerinde larva mücadelesinin ayrıca önemli bir husus olduğunun altını çizdi. Hastalık taşıyan zararlı haşereler ile mücadele olarak özetlenebilecek vektör konusunda Şereflikoçhisar ilçesinde ekiplerin uzun bir süre daha ilaçlama yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayaş Belediyesi nerede, nasıl ulaşılır?

Ayaş Belediyesi nerede, nasıl ulaşılır?