ANASAYFA Sincan Ankara'da düzenlenecek Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingine Sincan Belediyesi'nden davet!

Ankara'da düzenlenecek Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingine Sincan Belediyesi'nden davet!

Hamas ile İsrail arasındaki gerilimin tırmanması ve İsrail'in Filistinli sivillere yönelik saldırılarının dozunu artırması ile birlikte dünya ülkelerinin tepkisini çekti. Gazzeli siviller için ses yükselten ülkeler arasında yer alan Türkiye'de çeşitli mitinglere ev sahipliği yapıyor. Ankara'da düzenlenecek olan Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingine de Sincan Belediyesi'nden davet geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da düzenlenecek Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingine Sincan Belediyesi'nden davet!

Geçtiğimiz aylarda Hamas ile İsrail arasındaki gerilim artmış, taraflar arasındaki savaş söylemleri yerini savaş eylemlerine bırakmıştı. Taraflar arasındaki krizin sivillere sıçraması ile birlikte binlerce Gazzeli hayatı kaybetti. Sivillerin zarar görmesi dünya ülkelerinin tepkisini çekerken Türkiye'nin konama mesajları da devam ediyor. 

İsrail'in saldırılarına son vermesini isteyen Türkiye, Gazzelilere destek olmaya devam ederken 24 Aralık Pazar günü Başkent Ankara'da Filistin için yürüyüş düzenleneceği duyuruldu. Filistinlilere destek olmak amacıyla 24 Aralık Pazar günü Ankara'da "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" düzenleneceği duyurulurken Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. 

SİNCAN BELEDİYESİ'NDEN FİLİSTİN MİTİNGİNE DAVET

Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu platform tarafından düzenlenecek “Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi”nin AKM Metro istasyonundan yürüyüşle saat 13.30'da başlayacağı ve Anadolu Meydanı'nda tamamlanacağı kaydedildi. Mitingde farklı sanatçılar, gazetecilerle misafir konuşmacıların katılımcılara hitap edeceği açıklanırken Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, sosyal medya hesapları üzerinden bir çağrıda bulundu. 

Başkan Ercan paylaşımında ‘’Terör devleti İsrail’in alçak saldırılarına karşı “DUR” demek için, mazlum ve mağdur Filistinli kardeşlerimize “SES” olmak için, Gazze’deki direnişe “SELAM” durmak için Büyük Gazze Yürüyüşü’nde buluşalım.'' ifadelerine yer verdi. 

Ankara Filistin Dayanışma Platformu da Ankaralıları mitinge davet ederken 24 Aralık Pazar günü AKM metro durağına katılacak vatandaşlar davet edildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara dahil 32 ilde DAEŞ operasyonu! 304 gözaltı

Ankara dahil 32 ilde DAEŞ operasyonu! 304 gözaltı