ANASAYFA Sincan Ankara'nın ilk ve tek Matematik Müzesi Sincan'da ziyaretçilerini bekliyor

Ankara'nın ilk ve tek Matematik Müzesi Sincan'da ziyaretçilerini bekliyor

Hayatımızın her alanında karşımıza çıkan matematik oldukça zor ve karmaşık bir dal. Sincan Belediyesi özellikle öğrencilerin bu ön yargısını yıkmak için "Matematİk Müzesi"'ni açtı.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'nın ilk ve tek Matematik Müzesi Sincan'da ziyaretçilerini bekliyor

Sincan Belediyesi Ankara'da bir ilke imza attı. Özellikle öğrencilerin ön yargılı yaklaştığı matematiğe karşı duvarları yıkmak için Matematik Müzesini açtı. Matematik Müzesi deneyerek, eğlenerek öğrenmek için ziyaretçilerini bekliyor.

whatsapp-image-2021-06-04-at-12-05-12.jpg

Matematik Müzesi Sincan’da “Matematiğe Dokunuyoruz” sloganıyla matematiği soyut olmaktan çıkarıp somut hale getirerek çocuklarımızın deneyerek, eğlenerek daha kolay öğrenmelerini sağlıyor.

İçinde bulunan formül mantık şemaları, altın oran kuralı örnekleri, sayı tabloları, açı ve perspektifi kavrama temalı objeleri, aynı zamanda Türk-İslam Dünyasının astronomi, matematik alanlarında önde gelen âlimleri ve eserlerinin sentezi ile hazırlanmış yapılar sayesinde ziyaretçilerine matematiği tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlıyor.

9a1a1596.jpg

SAYILLAR ELLE TUTULUR GÖZLE GÖRÜLÜR

Matematiği ezberden çıkararak elle tutulur, gözle görülür hale getiren Sincan Belediyesi, dünya tarihinde iz bırakan matematik üstatları ile tanışma ve onların teorilerini öğrenme fırsatı sunuyor.

Matematik Müzesi hakkında bilgi veren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan müzenin 7’den 70’e herkese hitap ettiğini vurgulayarak, "Müzemizde matematiği 3 boyutlu hale getiriyoruz. Somut bir şekilde o denklemlerde, o teoremlerde ve formüllerde ne denmek istendiğini gayet açıklıkla anlayabiliyorsunuz.

9a1a1605.jpg

Şunu iddia edebilirim ki matematikten nefret eden, matematikten hiç anlamadığını düşünen kişi bile buraya birkaç defa geldiği zaman matematikçi olup çıkar. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Gençlerimize çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir çalışma ve hizmet. Bir taraftan da gençlerimiz tarihsel perspektif içerisinde Cezeri'den Biruni'ye kadar, Ömer Hayyam'dan Tales'e, Hipokrat'a ve Pisagor'a kadar birçok büyük matematikçiyi de tanıma ve anlama fırsatını buluyor. Matematiğe ilgi duyan herkesi bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Kulübü, Genç Seymen ve Bacıerenlere eğitim bursları veriyor!

Ankara Kulübü, Genç Seymen ve Bacıerenlere eğitim bursları veriyor!