ANASAYFA Sincan Bilim Sincan ilçe gençlerini bilim ve teknoloji ile tanıştırmaya devam ediyor

Bilim Sincan ilçe gençlerini bilim ve teknoloji ile tanıştırmaya devam ediyor

Sincan Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen Bilim Sincan yeni yetenekleri keşfetmeye devam ediyor. Eğlenceli bir şekilde deneyler yapan gençler eğitmenleri eşliğinde çeşitli programlara katılıyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Türkiye genelinde genç nesilleri geleceğin mesleklerine hazırlamak ve onları olumlu yönde eğitme çalışmaları sürüyor. Resmi ve özel kuruluşlar tarafından peş peşe açılan eğitim yerleri binlerce öğrenciyi bünyesinde ağırlıyor.

BİLİM SİNCAN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Bu kapsamda son yıllarda ülkenin yaptığı yerli ve milli teknoloji hamlesine katkıda bulunmak isteyen Sincan Belediyesi, Bilim Sincan'ı hizmete açmıştı. İçerisinde pek çok eğitim atölyesini barındıran bu hizmet noktası öğrencilere deneyerek yapma fırsatı buluyor. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunarak meraklıları buraya davet etti.

T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği içerisinde kurulan bu yer ilçedeki önemli eğitim yuvalarından birisi olarak ön plana çıkıyor. Başkan Ercan'da son yaptığı paylaşımda “Vizyon projelerimizden Bilim Sincan’da evlatlarımız teknoloji üretebiliyor, yazılım ve donanım teknolojileri geliştirebiliyor; dene yap, tasarım ve robotik kodlama atölyelerinde çeşitli eğitimler alabiliyor. Teknoloji ve bilim meraklısı tüm gençlerimizi bekleriz” ifadelerini kullandı.

AİLELERDE İLGİ GÖSTERİYOR

Ülke gençliğinden yeni yetenekleri keşfetmek adına açılan bu bilim noktaları genç bireylerin aileleri tarafından da önemseniyor. Evlatlarındaki bilim ve teknoloji ilgisini gören ya da evlatlarının bu konuda eğitim almasını isteyen aileler çocuklarını bu yerlere getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'nın da aralarında bulunduğu 19 ilde Sibergöz-38 operasyonu düzenlendi

Ankara'nın da aralarında bulunduğu 19 ilde Sibergöz-38 operasyonu düzenlendi