ANASAYFA Sincan Bilimin ve teknolojinin başkenti Sincan oluyor! Bütün yatırımlar gençlere

Bilimin ve teknolojinin başkenti Sincan oluyor! Bütün yatırımlar gençlere

Ankara'da Sincan Belediyesi, bilimin ve teknolojinin başkentini Sincan yapıyor. Gençlerin ufkunun genişlemesi için yapılan dev yatırım ile, Sincan'ın bir metropol ilçe olması için gereken adımlar atılıyor.
Bilimin ve teknolojinin başkenti Sincan oluyor! Bütün yatırımlar gençlere

Ankara'da Sincan Belediyesi, ilçeye yaptığı dev yatırımlarla adından sıkça söz ettirirken Sincan'ın bir metropol ilçe olması için çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda belediyenin yeni yatırımı, Sincan'ı bilimin ve teknolojinin başkenti yapıyor. 

Sincan Belediyesi tarafından ilçede yapılacak Bilim Merkezi, T3 Vakfı ve TÜBİTAK iş birliğiyle gerçekleşiyor. Bu dev proje ile, çocukların ve gençlerin uzaya, havacılığa ve teknolojiye yönelik faaliyetlerini arttırmak amaçlanırken geleceğin bilim insanlarının temelleri de atılacak. 

MERKEZ İÇERİSİNDE ÇEŞİTLİ BİRİMLERLE ÇOCUKLAR İLGİ ALANLARINI SEÇECEK 

Yapılacak Bilim Merkezi'nde, Sergi Alanı, Doğa Bilimleri Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Tarım Atölyesi, Matematik Atölyesi, Astronomi-Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Deneyap Atölyesi gibi çeşitli birimler olacak. 

Bu atölyelerde küçük çocuklar ve gençler, okul dışı faaliyetlerinde bilim ve teknolojiyle iç içe olacak, hem eğlenecek hem de öğrenecek. Bilim Merkezi'yle, Sincanlı çocukların ve gençlerin bilime ve teknolojiye ilgilerini arttırarak geleceğin bilim ve teknoloji dehalarını yetiştirmek amaçlanıyor. 

Öte yandan, Bilim Merkezi'nde kendi projelerini oluşturan çocuklar ve gençler TEKNOFEST gibi festivallerde Sincan'ın adını gururla yaşatarak projelerini tanıtabilme imkanına sahip olacak. Merkezlerde kendini geliştiren ve proje üreten gençler, geleceğin bilim ve teknoloji devleri olmak için emin adımlarla ilerleyecek. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine yer verdi! İstikbal Göklerdedir

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine yer verdi! İstikbal Göklerdedir