ANASAYFA Sincan İhtiyaç sahipleri için Sincan Belediyesi'nden destek kartı imkanı!

İhtiyaç sahipleri için Sincan Belediyesi'nden destek kartı imkanı!

Ekonomik açıdan zorluklar yaşayan vatandaşlar için Sincan Belediyesi tarafından yapılan açıklamalara göre destek kartı ile maddi imkanların sağlandığı ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
İhtiyaç sahipleri için Sincan Belediyesi'nden destek kartı imkanı!

Ramazan ayında ekonomik açıdan zorluk yaşayan vatandaşlar için Sincan Belediyesi tarafından vatandaşlar için ödemeler yapılmıştı. Bu kapsamda yapılan açıklamaların yanı sıra destek kartından kimlerin, nasıl yararlanabileceği hakkında da bilgilendirme yapıldı.

SİNCAN BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞLAR İÇİN DESTEK KARTI DUYURULDU!

Sincanlı vatandaşlar için yapılan açıklamalara göre maddi sıkıntı yaşayan kişiler için destek kartı verilmeye devam edildiği ifade edildi. Sincan Belediyesi tarafından en önemli hizmetlerinden birisi olarak tanımlanan sosyal destek kartı ile vatandaşlara market alışverişlerinde, öğrencilere de kırtasiye ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılamada destek olmaya devam ettiği ve edeceği belirtildi.

DESTEK KARTI İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILABİLİR?

Özellikle de Ramazan Bayramı öncesinde destek kartı için başvuru yapmak isteyen Sincanlı vatandaşlar tarafından merak edilenler de artmaya başladı. Bu kapsamda belediye tarafından yapılan açıklamalarda adım adım şu şekilde aktarıldı;

Vatandaşların e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kutucuğuna “belediye yardım” yazması ve “e-belediye bilgi sistemi sosyal yardım talebi ve sorgulama” linkine tıklaması gerekiyor.

Ardından açılan sayfada “uygulamaya git” butonu tıklanır ve doldurulması gereken alanlar doldurulur. Sosyal yardım türü olarak “sosyal kart (ön ödemeli)” seçeneği işaretlenir ve kaydetme işlemi başarı ile gerçekleştirilir.

HANGİ HARCAMALAR DESTEK KARTI ÜZERİNDEN YAPILAMAZ?

Belediyenin resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamalar çerçevesinde belirli harcamaların destek kartı üzerinden yapılma imkanının bulunmadığı belirtildi. Sosyal destek kartına yüklenen para ile kişi istediği her marketten alışveriş yapabildiği belirtilirken karttan nakit para çekilemeyerek yalnızca alışverişlerde kullanılabildiği belirtildi.

Ayrıca bu kart üzerinden öğrencilere kırtasiye desteği ve kışlık kıyafet yardımı da yaparken İhtiyaç sahibi alkol ve akaryakıt almak için sosyal destek kartını kullanamadığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediyesi, ücretsiz Hey Gidi Günler adlı tiyatro oyununu duyurdu!

Yenimahalle Belediyesi, ücretsiz Hey Gidi Günler adlı tiyatro oyununu duyurdu!