ANASAYFA Sincan Sincan Belediye Başkanı Ercan Gazze direnişinin yanında yer aldı!

Sincan Belediye Başkanı Ercan Gazze direnişinin yanında yer aldı!

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, pazar günü Ankara'da gerçekleşen Filistin Yürüyüşü ve Mitingine katıldı. Başkan Ercan Filistin Mitinginde ön saflarda yer alırken Gazze halkının yanında olduğunun da altını çizdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Sincan Belediye Başkanı Ercan Gazze direnişinin yanında yer aldı!

Hamas ile İsrail arasındaki gerilim devam ederken İsrail'in saldırılarından etkilenen sivil Gazze halkı için de dünya ülkelerinden ses yükselmeye devam ediyor. İsrail'in sivil halka yönelik saldırıları kınanırken Filistin halkının yanında olduklarını bildiren Türkiye'den de destek mesajları gelmeye devam ediyor. 

Türkiye, Filistin için desteklerini sürdürürken 24 Aralık Pazar günü Başkent Ankara'da önemli bir yürüyüş gerçekleşti. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Ankara’da düzenlenen Gazze’ye destek yürüyüşüne katıldı.

SİNCAN BELEDİYE BAŞKANI GAZZE DİRENİŞİNİN YANINDA YER ALDI

Ankara’da binlerce kişi İsrail’in Gazze’deki katliamı ve terör saldırısında şehit düşen askerler için destek yürüyüşüne katıldı. Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan da destek verdi. Yürüyüş Atatürk Kültür Merkezi Metro İstasyonu önünde başladı, Anadolu Meydanı’nda sona erdi. 

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilen yürüyüşte at arabasıyla temsili yaralı ve cenaze taşındı. “Vicdanının sesini susturanlara karşı Gazze’nin direnişinin yanındayız” diyen Sincan Belediye Başkanı Ercan, Pençe - Kilit Harekat bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen askerlerimizin ailelerine de başsağlığı diledi.

ANADOLU MEYDANI'NDA MİTİNG

Görme engelli bireylerden oluşan bir grup, “Dünya görmüyor ama biz görüyoruz” yazılı pankart açarak tepkisini gösterdi. “Zulme karşı omuz omuza”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Uyan diren özgürleş” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından Anadolu Meydanı’nda miting düzenlendi. Gazze direnişinin destekçisi olduğunu vurgulayan Başkan Ercan, Filistin’de yaşanan zulmü kınadı. 

“Vicdanının sesini susturanlara, yüreğine kan sıçratanlara karşı, Gazze’nin direnişinin yanındayız. Emperyalist ülkelerin aparatı ve kahraman askerlerimizin katili hain terör örgütü PKK’nın, her türlü terör örgütünün ve terör devleti İsrail’in ise karşısındayız. Cümle şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi. Ankara'da düzenlenen mitinge binlerce vatandaş da katıldı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Emniyet Müdürlüğü atlı polisleri göreve başlıyor!

Ankara Emniyet Müdürlüğü atlı polisleri göreve başlıyor!