Sincan Belediye Başkanı Ercan'dan Matematik Müzesine davet

Ankara'nın Sincan ilçesine giden vatandaşlar Matematiğin geçmişine doğru bir yolculuğa çıkıyor. Özellikle küçük yaş grupların matematiğe karşı ön yargısını kıran Matematik Müzesi farklı bir bakış açısı kazandırıyor.

Sincan Belediye Başkanı Ercan'dan Matematik Müzesine davet

Sayıların ve rakamların dünyasında gezmek isteyenler ve geçmişten bu güne matematikçilerin neler yaptıklarını görmek isteyenler için Sincan Belediyesi Matematik Müzesini açmıştı.

Sincan Belediye Başkanı Ercan'dan Matematik Müzesine davet

Formülleri ve kuralları yakından tanıtan, Türk ve İslam dünyasından matematikçileri anlatan Matematik Müzesi ile ilgili Sincan Belediyesinden bir paylaşım geldi. İlçenin belediye Başkanı Murat Ercan ilgili olan herkese müzelerinin ücretsiz olarak açık olduğunu ifade etti.

"MATEMATİĞE DOKUNMAK İSTİYORUM DİYENLER"

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

"Ziyaretçilerine matematiği nesnelleştirerek anlatan, geometriyi somutlaştırarak öğreten, Türk-İslam dünyasının önde gelen matematikçilerini yakından tanıtan Matematik Müzemizin kapısı “Matematiğe dokunmak istiyorum.” diyen herkese açık. Bekleriz"

Sincan Belediye Başkanı Ercan'dan Matematik Müzesine davet - Resim : 2

Okul hayatına devam eden küçük gençler arkadaşları ile gelerek Sincan Matematik Müzesinde keyifli anlar yaşıyor. Bilgiyi eğlenerek almak öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmakta önemli bir rol oynuyor. Sincan Belediyesi de bu konuda gençleri müzeyi görmeye davet etmeye devam ediyor.

Matematik Müzesi Sincan ilçesinde organize sanayi bölgesi sınırları içerisinde bulunuyor. Müzeye gidebilmek için belediye ile irtibata geçerek randevu almak gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER