ANASAYFA Sincan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Bilim Sincan'ın yakında açılacağını söyledi

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Bilim Sincan'ın yakında açılacağını söyledi

Sincan Belediyesi'nin son yıllardaki öne çıkan projeleri arasında yer alan Bilim Sincan ile ilgili yeni haberler geldi. İlçenin Belediye Başkanlığı görevini yürüten Murat Ercan Bilim Sincan'ın hizmet vermeye başlamasına az bir zaman kaldığını ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Bilim Sincan'ın yakında açılacağını söyledi

Ankara'nın Sincan ilçesinde Belediye tarafından yapılan çalışmalar Sincan Belediyesi ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan tarafından sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşılıyor.

BAŞKAN ERCAN BİLİM SİNCAN'I ZİYARET ETTİ

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'a ilçenin marka değerini arttırmak için yaptıklarını ifade ettikleri yeni hizmet yerlerini bizzat kendisi dönem dönem ziyaret ederek bilgi alıyor. Son olarak Başkan Murat Ercan yakın zamanda açılması beklenen Bilim Sincan ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında ilçeye önemli bir yapı kazandırdıklarını aktaran Başkan Ercan “gençlerimizin yazılım ve donanım teknolojileri geliştirmesi adına eğitimler alacağı merkezimiz yakında açılacak. Yeni dönemde hedefimiz bilim ve teknoloji merkezlerimizin sayısını daha da artırmak” diyerek söz konusu alanın yakında Sincan halkının hizmetine açılacağını söyledi.

BİLİM SİNCAN GELECEK NESİLLERE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYOR

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de teknoloji çalışmaları konusunda büyük bir atılım gerçekleşirken,  yerli ve milli teknoloji çalışmaları için donanımlı gençler yetiştirmenin önemli çeşitli kurumlar tarafından sık sık vurgulanıyor. Bu kapsamda açılacak olan Sincan Bilim Merkezi'nde de  Sergi Alanı, Doğa Bilimleri Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Tarım Atölyesi, Matematik Atölyesi, Astronomi-Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Deneyap Atölyesi gibi alanlar olacak.

Söz konusu atölyede eğitim alan Sincanlı gençlerin teknoloji le iç içe olarak hem sosyalleşmesi hem de bu konulara ilgilerinin artması planlanıyor. Bilim Sincan, ilçenin Fatih mahallesinde yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MGM duyurdu! Ankaralıları bugün puslu hava bekliyor

MGM duyurdu! Ankaralıları bugün puslu hava bekliyor