ANASAYFA Sincan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Yozgatlılar ile buluştu

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Yozgatlılar ile buluştu

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Yozgatlılar Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Düzenlenen etkinlikte kendisine Arabaşı Çorbası ikram edilen Ercan sosyal medya hesabından teşekkürlerini iletti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Yozgatlılar ile buluştu

Ankara'nın Sincan ilçesinde Yozgatlılar için önemli bir etkinlik düzenlendi. Ankara'da en çok bulunan başka şehirli insanlardan birisi olan Yozgatlılar 400 bine yakın nüfusu ile başkentin önemli bir topluluğu olarak göze çarpıyor.

YOZGAT DERNEKLERİNDEN SİNCAN'DA ORGANİZASYON

Hem Ankara'ya diğer şehirlere göre nispeten daha yakın ve başkent olmasından dolayı kazandığı gelişmişlik nedeni ile göç eden Yozgatlılar, günümüzde bireysel ve çeşitli dernekler çatısı altında gelenek ve göreneklerine bağlı olarak çeşitli organizasyonlar düzenlemeye devam ediyorlar.

Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Ankara'nın Sincan ilçesinde önemli bir etkinlik düzenlendi. Sincan Yozgatlılar Derneği ve köy derneklerince düzenlenen Arabaşı etkinliğine Sincan yönetiminden de büyük bir katılım oldu. Katılımcılar arasında eski Cumhurbaşkanı Yarımcısı olan ve şu an Ankara Milletvekili olarak görevine devam eden Fuat Oktay ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan gibi önemli isimlerde  vardı.

BAŞKAN ERCAN'DAN TEŞEKKÜR

Kendisine verilen ikramdan memnuniyetini dile getiren ve misafirler ile bol bol sohbet eden Murat Ercan yapılan etkinlikten sonra sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Başkan Ercan Sincan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili “Sincan Yozgatlılar Derneği ve köy derneklerimize düzenlemiş oldukları bu anlamlı buluşma ve yörenin meşhur coğrafi işaretli lezzeti Arabaşı Çorbası ikramlarından dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim muhabbetimizi artırsın, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimiz daim kılsın” şeklinde konuştu.

Geniş bir katılım ile yapılan etkinlik boyunca bir araya gelen Yozgatlı vatandaşlar yörelerine ait olan yemekleri yediler. Yozgat derneklerinin şehir genelinde dönem dönem yaptıkları etkinliklere katılım yoğun olarak sağlanmaya devam ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağanak yağış ve çığ tehlikesine karşı dikkat! Meteoroloji 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıyı yayımladı

Sağanak yağış ve çığ tehlikesine karşı dikkat! Meteoroloji 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıyı yayımladı