ANASAYFA Sincan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Z Kütüphane'nin açılışına katıldı

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Z Kütüphane'nin açılışına katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014 yılında hayata geçirilen Z-Kütüphane projesi kapsamında yurt genelindeki okullara kütüphaneler açılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sincan'da bulunan bir ortaokula yapılan Z-Kütüphane Belediye Başkanı Murat Ercan'ın katılımı ile açıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Z Kütüphane'nin açılışına katıldı

Eğitim kapsamında öğrencilerin en büyük ihtiyaçları arasında uygun bir çalışma ortamı ve kaynak kitap desteği yer alıyor. Bu kapsamda yurt genelinde öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için yeni kütüphaneler açılıyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşık 10 yıl önce hayata geçirdiği Z-Kütüphane projesi ile söz konusu kütüphaneleri daha donanımlı hale getiriyor. Kısa adı Z-Kütüphane olan Zenginleştirilmiş Kütüphaneler ile öğrencilerin çok daha yararlı ve bir çok etkinliği gerçekleştirebildiği bir alanda çalışması sağlanıyor.

SİNCAN'DA Z- KÜTÜPHANE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Her öğrenim seviyesine göre farklı olarak tasarlanan Kütüphaneleri açmak için ilgili kurumdan bazı şartları sağlaması talep ediliyor. Okullar belirtilen şartları sağlaması halinde Z-Kütüphane açabiliyor. Son olarak Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan Gaziosmanpaşa Ortaokulu'nda Z-Kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen açılışa Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da katıldı. Öğrenciler ile yakından ilgilenen ve Kütüphane 'de satranç oynayan Başkan Ercan sosyal medya hesabından açılış ile ilgili “Okul Müdürümüz Sn. Ali Özer, değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile Z Kütüphane'nin açılışını gerçekleştirdik. Çocuklarımıza farklı ufuklar kazandıracak, yeteneklerini pekiştirecek kütüphanemiz okulumuza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE DESTEK SÜRÜYOR

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan önceki günlerde yaptığı açıklamalarda öğrencilerin rahatlığını çok önemsediklerini ifade etmişti. Bu kapsamda çalışmayı sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Ercan sık sık öğrenciler ve gençler ile bir araya geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB üniversite öğrencileri için kariyer günü etkinliği düzenledi

ABB üniversite öğrencileri için kariyer günü etkinliği düzenledi