ANASAYFA Sincan Sincan Belediyesi 29 adet dükkan satışı yapacağını açıkladı! İşte ihale bilgileri

Sincan Belediyesi 29 adet dükkan satışı yapacağını açıkladı! İşte ihale bilgileri

Ülkemizde artan taşınmaz fiyatları nedeniyle vatandaşların alternatif arayışı devam ediyor. Belediyeler tarafından taşınmazlar satışa sunulmaya devam ederken Ankara'da yaşayanlara Sincan Belediyesi'nden dükkan satışı yapılacağı bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Sincan Belediyesi 29 adet dükkan satışı yapacağını açıkladı! İşte ihale bilgileri

Ülkemizde pandemi döneminin artan taşınmaz fiyatları bütçeleri aşmaya devam ediyor. Artan kredi faizleri nedeniyle nakde ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlar da her geçen gün alım gücünün düşmesi nedeniyle bir an önce yatırımlarını gerçekleştirmek istiyor. Taşınmaz fiyatlarındaki artışlar cepleri yakmaya devam ederken vatandaşlar her ilanı takip ediyor.

Belediye tarafından yapılan satışlar son dönemin trendleri arasına girerken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) tarafından alınan faiz artışı kararı da kredi faizlerini yükseltti. Alternatif satışlara yönelen vatandaşlar belediyelerin taşınmaz ilanlarını araştırırken Sincan Belediyesi tarafından yeni ilan yayımlandı.

ANKARALILARA BELEDİYEDEN DÜKKAN SATIŞI

Sincan Belediyesi'nin resmi internet adresi üzerinden dükkan satışı yapılacağı duyuruldu. Sincan Belediye Başkanlığı 29 adet dükkan satışı yapacağını açıkladı. Sincan Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan ilana göre Sincan Belediye Başkanlığı'nın dükkan satışı yapacağı kaydedildi.

ekran-goruntusu-2023-10-31-091648.png

Sincan Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Ahi Evran Mahallesinde Bulunan 29 Adet bağımsız Bölümün Satılması İşi'' ifadelerine yer verilirken ihalenin konusu da ''Ankara İli Sincan İlçesi Ahi Evran Mahallesinde bulunan 29 adet bağımsız bölümün 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35. maddesinin ( a ) fıkrası hükümleri çerçevesinde 31.10.2023-02.11.2023 tarihlerinde Kapalı Teklif Usulü ile satılması'' şeklinde açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-10-31-085309.png

31 Ekim ile 2 Kasım arasında ihaleye çıkacağı bildirilen 29 adet dükkanın en düşük fiyatı 3 milyon 240 bin lira olarak açıklandı. Sincan Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklamada imar durumu ise ''Taşınmaz Sincan Belediyesi sınırları içinde yer almaktadır. Taşınmaz; Meydan ve Kentsel Rekreasyon Alanı içerisinde kalmakta olup yapılaşma koşulları; E: 0,20 Yençok: 2 Kat olarak belirlenmiştir.'' şeklinde açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-10-31-091640.png

İHALEYE KATILABİLMEK İÇİN GEREKEN BELGELER VE YETERLİK KRİTERLERİ

İhaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale tarih ve saatine kadar aşağıdaki evrakları hazırlayarak teslim etmeleri gerekmektedir.

İstekli Gerçek Kişi İse:

  • Kanuni ikametgâh belgesi ( Telefon ve varsa fax numarası belgeye eklenecektir. )
  • Noter tasdikli imza beyannamesi,
  • İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi,
  • İhaleye iştirak eden taraflardan her sayfası ayrı ayrı imzalanmış şartname,
  • Noter onaylı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi veya Onaylı Nüfus cüzdanı sureti,
  • Şartnamede belirtilen geçici teminatın ödendiğine dair makbuz, belge veya bankalardan alınmış Geçici teminat mektubu (Geçici Teminat bedeli muhammen bedelin en az % 3’ dür.) ( Devlet tahvili veya hazine kefaletine haiz tahviller kabul edilir. )
  • İstekli tarafından ihale şartnamesine uygun olarak hazırlanıp imzalanan teklif mektubu

ekran-goruntusu-2023-10-31-091704.png

İstekli Tüzel Kişilik İse:

  • İsteklinin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret Odasından veya diğer resmi makamlardan şirketin siciline kayıtlı ve halen faaliyette olduğuna dair ihale yılı içinde alınmış belge,
  • Şirketin imza ve yetki sirküleri ile Ticaret Sicil gazeteleri ve şirket adına ihaleye girecek kimse veya kimselerin bu şirketin vekili olduğuna dair noterden onaylı vekâletname ve vekile ait imza beyannamesi,
  • Türkiye’de tebligat için adres göstermesi ve telefon bildirmesi ( Yazılı olarak ),
  • Şartnamede belirtilen geçici teminatın ödendiğine dair makbuz, belge veya bankalardan alınmış Geçici teminat mektubu (Geçici Teminat bedeli muhammen bedelin en az % 3’ dür.) ( Devlet tahvili veya hazine kefaletine haiz tahviller kabul edilir.),
  • İhaleye iştirak eden taraflardan her sayfası ayrı ayrı imzalanmış şartname,
  • İstekli tarafından ihale şartnamesine uygun olarak hazırlanıp imzalanan teklif mektubu
  • İhale ile ilgili şartname ve eklerin satış bedeli 2000,00 TL olup, Tandoğan Mah. Zeki Uğur Cad. No: 7 Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden temin edilebilir.
  • İhaleye iştirak edenler şartnameyi kabul etmiş sayılırlar.
  • İhale şartnamesinin posta yoluyla satışı yapılmayacaktır.
  • İhale yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte Belediye Encümeni serbesttir.

Sincan Belediyesi tarafından satışı yapılacak olan dükkanlara sahip olmak için gerekli şartları saplayarak ihaleye katılabilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
29 ekim emekli ikramiyesi yattı mı, emeklilere 5 bin TL ne zaman yatacak?

29 ekim emekli ikramiyesi yattı mı, emeklilere 5 bin TL ne zaman yatacak?