Sincan Belediyesi Gastro Sincan ekibi ilçe mutfağını Türk Mutfağı Haftasında tanımaya devam ediyor

Türkiye'nin dünyaya nam salan zengin yemek kültürü ülke genelinde düzenlenen etkinlikler ile vatandaşlarla buluşuyor. 81 ilde de gerçekleştirilen programlar insanların ziyafet dolu anlar yaşamasına neden oluyor.

Ankaralılar günlerdir devam eden Türk Mutfağı Haftası programı kapsamında şehrin dört bir yanındaki lezzetleri bir anda tatma fırsatı yakalıyor. Tarihi ve kültürel olarak zengin bir geçmişe sahip olan Ankara'nın yemek yönünü tanıyan başkentliler sevdikleri ile beraber Millet Bahçesine gitmeyi sürdürüyor.

SİNCAN'IN MUTFAK KÜLTÜRÜ BAŞKENTLİLER İLE BULUŞTU

Ankara'nın ilçeleri de farklı yerlerden gelen vatandaşlara kendilerini ve kendilerine özgü olan yemekleri tanıtabilmek adına Başkent Millet Bahçesinde yerini aldı. Sincan Belediyesi'de yetiştirdiği kursiyerler ile beraber stant açarak Sincan'ı farklı il ve ilçe kökenli vatandaşlara tanıtmayı sürdürüyor.

Sincan Belediyesi Gastro Sincan ekibi ilçe mutfağını Türk Mutfağı Haftasında tanımaya devam ediyor

Sincan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gastro Sincan'da eğitim alan kursiyerler söz konusu stantta yer alarak maharetlerini gösteriyor. Renkli anlara sahne olan programda Sincan'ı temsilen orada bulunan bireyler vatandaşlara birbirinden lezzetli yemekleri tatma imkanı tanıyor. Konu ile ilgili Sincan Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda "Üçüncü Türk Mutfağı Haftası’nda Gastro Sincan olarak asırlık tariflerimiz ve asırlık lezzetlerimiz ile Başkent Millet Bahçesi’ndeki yerimizi aldık. “Sincan mutfağının birbirinden değerli lezzetlerini tatmak isteyen tüm hemşehrilerimizi standımıza davet ediyoruz”

Söz konusu program 27 Mayıs'a kadar devam edecek. Vatandaşlar bu zaman dilimine kadar program alanına gidip fuarları teker teker ziyaret edebilecekler.

SONRAKİ HABER