ANASAYFA Sincan Sincan Belediyesi hava araçları ile ilaçlama yapıyor

Sincan Belediyesi hava araçları ile ilaçlama yapıyor

Havaların ısınması mevcut ilaçlama işlemlerinin daha da arttırılmasını beraberinde getirdi. Bu konuda Sincan'da da toplum sağlığı için yeni hizmetler uygulanmaya başlandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sincan Belediyesi hava araçları ile ilaçlama yapıyor

ANKARA (İHA) - Sincan'da vatandaşlar hava sıcaklıklarının yükselmeye başladığı ilk anlardan itibaren halka açık alanlarda yoğun bir şekilde yer almaya başladı. Park ve mesire alanları gibi yerleri aktif olarak kullanan vatandaşların sağlık konusunda sorunlar çekmemesi için Sincan Belediye ekiplerinin teyakkuzda olduğu bildirildi.

İLAÇLAMADA HIZLI VE ETKİLİ YÖNTEM

Yerleşim yerlerinde toplum sağlığını tehdit eden en önemli unsurlar arasında vektörler yer alıyor. Hastalık taşımaları ve bulaşıcı hastalıklara neden olma gibi durumlardan dolayı yaz aylarında hızlıca üreyerek artan haşerelere karşı ilaçlama yapılıyor. Yapılan ilaçlamanın hızlı ve etkili bir şekilde sonuçlanmasını isteyen Sincan Belediyesi hava araçları ile ilaçlama yapmaya başladı. 

Sincan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri haşere ve sineklerin kontrolsüz üremelerinin önüne geçmek için etkin mücadele yürütüyor. Hem karadan hem de havadan ilaçlama yaparak zor arazilere de zahmetsizce ulaşılıyor. Bu şekilde ise zamandan büyük oranda tasarruf sağlanıyor.

Söz konusu ilaçlamanın şehir genelinde belirli dönemlere yayılarak tekrarlanacağı öğrenildi. Yapılan ilaçlamanın ise etki sağlaması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Ulusal Staj Programı nedir, başvuru sonuçları açıklandı mı?

2024 Ulusal Staj Programı nedir, başvuru sonuçları açıklandı mı?