Sincan Belediyesi Matematik Müzesi ile gençlere sayıları sevdiriyor

Ankara'nın Sincan ilçesinde Matematik ile ilgili ön yargıları kırmak için harekete geçilmişti. Sincan Belediyesi tarafından açılan bu müze gençleri sayılarla dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Sincan Belediyesi Matematik Müzesi ile gençlere sayıları sevdiriyor

Türkiye'nin eğitim konusunda sayısal zayıflığı olduğu biliniyor. Matematik sınavlarında gelen başarısız sonuçlar ve rakamsal veriler ile bu durum desteklenirken, öğrenciler matematikten anlamadıklarını ve sıkıcı geldiğini ifade ediyor.

ÖĞRENCİLERE MATEMATİĞİN EĞLENCELİ YÖNÜ GÖSTERİLİYOR

Öğrencilerin matematiğe ilgisinin az oluşu ve bu konuda yeteneklerinin olamayışı üzerine Sincan Belediyesi ise geçtiğimiz yıllarda bir müze açma işine girişmişti.

Sincan Belediyesi Matematik Müzesi ile gençlere sayıları sevdiriyor

Türkiye'nin ilk ve tek Matematik Müzesi unvanı ile açılan bu yer hem sayısal eğlenceli aktiviteler yapılmasını sağlarken bir yandan da Matematik dünyasına adını altın harflerle yazdıran isimleri yakından tanıma fırsatı sunuyor.

"BURAYA BİR KAÇ DEFA GELEN MATEMATİKÇİ OLUP ÇIKAR"

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da bu alanın öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu belirtmişti. Başkan Ercan "Şunu iddia edebilirim ki matematikten nefret eden, matematikten hiç anlamadığını düşünen kişi bile buraya birkaç defa geldiği zaman matematikçi olup çıkar. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Gençlerimize çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir çalışma ve hizmet" demişti.

Sincan Belediyesi Matematik Müzesi ile gençlere sayıları sevdiriyor - Resim : 2

Sincan Matematik Müzesine eğitmenleri ile gelen öğrenciler de sayıların eğlenceli yönünle tanıştırıyor. Müze yetkilileri ve başlarında bulunan eğitmenleri ile beraber uygulamalar yapan öğrenciler sayılar ve denklemlerle dolu vakit geçiriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER