ANASAYFA Sincan Sincan Belediyesi Millet Kıraathaneleri hizmet vermeye devam ediyor

Sincan Belediyesi Millet Kıraathaneleri hizmet vermeye devam ediyor

Sincan Belediyesi yaptığı etkinlikler ve faaliyetlerin yanı sıra eğitime verdiği önemle de adını sıkça duyurdu. Sincan da İlki 2018 yılında hayata geçirilen Millet Kıraathaneleri yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
yazar
Haber Merkezi
Sincan Belediyesi Millet Kıraathaneleri hizmet vermeye devam ediyor

Ankara'nın bütün belediyeli sosyal belediyecilik anlayışında vatandaşlarına hizmet vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yaz boyunca bütün Ankara'da yapılan etkinlikler, konserler ve faaliyetlerle örnek bir kent olan Ankara, çalışmalarına devam ediyor.

Sincan Belediyesi'de Ankara'nın örnek belediyeleri arasında zirvedeki yerini koruyor. Yaptığı çalışmalarla bölge halkının takdirini toplamaya devam eden Sincan Belediyesi, eğitime verdiği önemle de biliniyor.

b83t6246ps.jpg

KÜTÜPHANELERDE 100 BİNDEN FAZLA KİTAP BULUNUYOR

İlki 2018 yılında faaliyete geçen ve sayısı 4’e yükselen millet kıraathaneleri ile Bebek Kütüphanesi Sincan’ın gözbebeği oldu. 60 bin üyesi bulunan, içerisinde 100 bin kitabın bulunduğu kütüphaneler, gençler başta olmak üzere Sincanlılara çok şey kazandırdı. Sincan Belediyesi'nin girişimleri ile hayata geçirilen kütüphaneler iki tane ödüle layık görülmüştü.

oh7a9272.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemsediği projelerden biri olan 7'den 70'e herkese hitap eden millet kıraathaneleri Sincan’da büyük beğeni topluyor.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında hizmete açılan Sincan Bebek Kütüphanesi 0-5 yaş aralığındaki çocuklara okuma kültürü kazandırıyor. Çocuklar bir taraftan kitaplarla tanışırken, bir taraftan da profesyonel eğitimcilerle birlikte çeşitli etkinliklere katılıyor. Kitapların büyülü dünyası ile daha ilk yaşlardan itibaren tanışan minikler, çekirdekten okuma kültürü kazanıyor. Böylece okuyan, araştıran, kültürlü bir neslin yetişmesi hedefleniyor.

dji-0001-001.jpg

SİNCAN'DA KÜTÜPHANELERİN 60 BİN ÜYESİ VAR

Kıraathaneler ve Bebek Kütüphanesi’ne talep her geçen gün artıyor. 2017 yılında 6 bin 479 olan kütüphanelere üye sayısı, 2021 yılında 60 bin 68’e yükseldi. Yani 550 bin nüfuslu Sincan’da, nüfusun yaklaşık yüzde 11’i kütüphanelere üye olarak Türkiye ortalamasının üstüne çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı piyasalar yerinden oynadı! Altın düştü döviz yükseldi

TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı piyasalar yerinden oynadı! Altın düştü döviz yükseldi