ANASAYFA Sincan Sincan Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak işaret dili eğitimi veriliyor

Sincan Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak işaret dili eğitimi veriliyor

Sincan Belediyesi tarafından toplumun her kesiminden insanların hayatını kolaylaştırma anlamında örnek bir kurs açtı. Yapılan açıklamaya göre ilçenin Fatih mahallesinde ücretsiz olarak isteyen vatandaşlara işaret dili eğitimi verildiği açıklandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sincan Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak işaret dili eğitimi veriliyor

Başkent'te engelli vatandaşların toplumdaki diğer insanlarla daha kolay iletişimde olması için açılan kurs takdir topladı. Engelli olmayan vatandaşlarında bu konuda duyarlı olması gerektiği vurgulayan Sincan Belediyesi tarafından örnek bir çalışma başlatıldı.

ÜCRETSİZ İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

İlçedeki vatandaşların işitme engelli vatandaşlar ile daha kolay iletişim kurması ve onların kendilerini daha rahat ifade etmelerini sağlamaları amacıyla Fatih mahallesinde bulunan Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir kurs açıldığı duyuruldu. Alınan bilgiye göre ücretsiz olduğu ifade edilen bu kursa vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Ücretsiz olduğu vurgulanan ve her yaştan insanın katılabildiği kurslarda alanında uzman kişiler tarafından eğitimler veriliyor. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tasdikli sertifikalarını alıyor.

SOSYALLEŞME FIRSATI

Hem başkalarına eğitim verme seviyesine gelebilecek kadar eğitim alan hem de sosyal hayatta işitme engelli bir birey ile karşılaşmaları durumunda kendilerini çok daha iyi ifade edebilecek kursiyerler ise aldıkları eğitimden memnun olduklarını ifade ediyor. Sincan Belediyesi tarafından vatandaşların bu kurslardan eğitim alma konusunda vatandaşlara çağrıda bulunuluyor.

Sincan Belediyesi bünyesinde yer alan Kültür ve Sanat Merkezi gibi yerlerde vatandaşlar bir çok alanda kurs alabiliyor. Aldıkları kurslarda kendilerine yeni hobiler edinen vatandaşlar ayrıca sosyalleşme fırsatı buluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesinin girişimleri ile ilçeye 2 yeni Millet Bahçesi kazandırılacak!

Pursaklar Belediyesinin girişimleri ile ilçeye 2 yeni Millet Bahçesi kazandırılacak!