ANASAYFA Sincan Sincan Belediyesi vatandaşların özel günlerinde kullanabileceği Çoğlu Konağını hizmete sundu

Sincan Belediyesi vatandaşların özel günlerinde kullanabileceği Çoğlu Konağını hizmete sundu

Sincan Belediyesi tarafından eski köy konağı kültürünü korumayı amaçladığı, ilçe sakinlerinin asker uğurlaması ve mevlit gibi özel günlerinde kullanabileceği Çoğlu Mahalle Konağı düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

Sincan Belediyesi tarafından vatandaşlar için önemli bir buluşma noktası olması planlanan Çoğlu Mahalle Konağı düzenlenen tören ile açıldı. Açılış törenine Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan olmak üzere üst düzey katılım sağlandı.

MURAT ERCAN'DAN "MEMNUNUZ” SÖZLERİ

Sincan'da ikamet eden vatandaşların özel günlerinde kullanabileceği bir alan olarak tasarlanan ve eski köy evleri kültürünü de diri tutması beklenen konak inşaatları ile ilgili geçtiğimiz dönemlerde konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan “Vatandaşlarımızın bir arada olabileceği, etkinlikler yapabileceği bir geleneği gelecek nesillere taşımaktan dolayı memnunuz” demişti.

Özellikle vatandaşların askere uğurlayacakları yakınlarına yapacakları eğlence ve yakınlarının vefatlarından dolayı gerçekleştirmek taziyeleri kabul edeceği bir yer bulma konusunda sıkıntılar yaşadıkları biliniyordu. Binaların sıklaşması ve kapalı alan bulunması problemlerinin önüne geleneksel bir çözüm bulan Sincan Belediyesinin yaptığı çalışmalar ise memnuniyet ile karşılandı.

“SİNCAN'IMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Sosyal medya hesabından açılış töreni paylaşımı yapan Belediye Başkanı Murat Ercan “Kültürel değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılacağı; hemşehrilerimizin kına, asker uğurlaması, taziye ve mevlit gibi programlarına ev sahipliği yapacak Çoğlu Konağı'nın açılışını gerçekleştirdik. Sincan'ımıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Çoğlu mahallesi sakinleri olmak üzere o bölgede ikamet eden vatandaşların söz konusu Çoğlu Konağı'nı aktif olarak kullanması bekleniyor. Belediye tarafından daha önceki dönemlerde yapılan paylaşımlarda da yeni konakların geleceği müjdesi verilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emeklilere promosyon jesti geldi! Bu ay maaşınıza ek 10 bin TL ödeme alabilirsiniz

Emeklilere promosyon jesti geldi! Bu ay maaşınıza ek 10 bin TL ödeme alabilirsiniz