ANASAYFA Sincan Sincan Belediyesi'nde park sayısı 381'e yükseldi

Sincan Belediyesi'nde park sayısı 381'e yükseldi

Ankara'da ilçe belediyeleri yaptıkları çalışmalar ile gündemden düşmezken en çok yapılan çalışmalar arasında yeşil alanların arttırılması oluyor.
yazar
Haber Merkezi
Sincan Belediyesi'nde park sayısı 381'e yükseldi

Ankara'da belediyeler bulundukları bölgelere yeni donanımlar kazandırırken Sincan Belediyesi'de bu alanda zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. Son yıllarda bölgedeki yeşil alanı arttıran Sincan Belediyesi vatandaşlardan tam not aldı.

Sincan Belediyesi yeşil alanlarına her yıl yenilerini ekliyor. 2019 yılından bu yana 33 adet park daha inşa edilerek Sincan’daki toplam park sayısı 381’e yükseldi. Binlerce ağaç ve çalı dikilerek yemyeşil bir Sincan için çalışan ekipler, 155 parkta bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.

2-9.jpg

SİNCAN YEŞİL ALANLARI İLE GÖZ DOLDURUYOR

Geçtiğimiz günlerde 300.000 metrekarelik “Sincan Park” projesini hayata geçiren ve adından söz ettiren Sincan Belediyesi; yemyeşil parklarda ilçe sakinlerine doğayı, temiz havayı ve huzuru bir arada sunuyor.

Çocuklar koşup oynayarak eğleniyor, büyükler nefes alıp dinlenerek huzurlu vakit geçiriyor. Parklar hem çevre düzenlemeleriyle, hem de güvenlik açısından Sincanlıların uğrak noktası ve vazgeçilmezi oldu.

3-8.jpg

SİNCAN'DA PARK SAYISI GÜNDEN GÜNE ARTIYOR

2019 itibarıyla ilçeye 33 yeni park daha kazandırılarak toplam park sayısı 381’e yükseldi. 5 adet parkın yapımı devam ediyor. 155 parkta zemin ve yürüyüş yolları onarılarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

Parkların tüm bakım ve onarım işlemleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştiriliyor. Kamelya ve banklar marangozhanede bin bir emek verilerek üretiliyor. Çevre düzenlemesi ve ağaçların budama ve bakım işlemleri de yıl boyunca düzenli olarak yapılıyor. Budanan ağaçlar ihtiyaç sahiplerine yakacak odun olarak ulaştırılıyor.

5-4.jpg

İlçe genelinde 88 bin 505 ağaç fidanı ve 289 bin 621 çalı toprakla buluşturuldu. Bunların yanında Sincan her mevsim çiçeklerle donatılıyor. Meydan, cadde, refüj, kavşak ve parklar rengarenk çiçeklerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya açıkladı! Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğin Önlenmesine Yönelik 81 İlde eş zamanlı olarak düzenlendi

Bakan Yerlikaya açıkladı! Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğin Önlenmesine Yönelik 81 İlde eş zamanlı olarak düzenlendi