ANASAYFA Sincan Sincan Belediyesi'nden Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümü programı!

Sincan Belediyesi'nden Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümü programı!

Sincan Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle bir program düzenledi. Programa Kaymakam Levent Kılıç da katıldı.
Sincan Belediyesi'nden Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümü programı!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere bir yenisi de Sincan Belediyesi'nden geldi. Sincan Belediyesi, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yılı nedeniyle program düzenledi. 

Atatürk'ün, 18 Aralık 1919'da, Sivas'tan 3 arabayla başlayan yolculuğu 27 Aralık 1919'da  Ankara'da son buldu. İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun pek çok yerinin işgal edildiği yıllarda Milli Mücadele'yi başlatmak için Sivas'tan Ankara'ya doğru yola çıkan Gazi Mustafa Kemal,  Kayseri-Mucur-Hacı Bektaş-Kırşehir-Kaman ve Benan güzergahları üzerinden geçti. 

Yolculuğunu, 27 Aralık 1919'da Ankara'da tamamlayan Atatürk'ü Ankaralılar büyük bir coşkuyla karşıladı. Atatürk'ün Ankara'ya gelişi olan 27 Aralık tarihi Ankaralılar tarafından her yıl birçok etkinlikle anıldı. 

SİNCAN BELEDİYESİ DE ATATÜRK'ÜN ANKARA'YA GELİŞİNİ UNUTMADI 

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programın detaylarını açıkladı. Belediye tarafından Rüstem Altunbaş Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Kaymakam Levent Kılıç, ilçe başkanı Mustafa Özcan ve MHP İlçe Başkanı Oğuz Nihat Alkan da katıldı. 

Başkan Ercan, hürriyet ve bağımsızlık için göğsünü siper eden bütün kahramanları saygı ve rahmetle yad ettiğini belirterek, ‘’Atatürkün Ankaraya Gelişi'nin 104. yıl dönümü vesilesiyle düzenlediğimiz programı; Kaymakamımız Sn. Levent Kılıç, İlçe Başkanımız Sn. Mustafa Özcan ve MHP İlçe Başkanı Sn. Oğuz Nihat Alkan'ın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Hürriyet ve bağımsızlığımız için göğsünü siper eden bütün kahramanlarımızı saygı ve rahmetle yad ediyorum.'' ifadelerini kullandı. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yüzde 25 kira zammı sınırı kalktı mı, kirada yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu?

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalktı mı, kirada yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu?