ANASAYFA Sincan Sincan Belediyesi'nden Dünya Engelliler Günü etkinliği

Sincan Belediyesi'nden Dünya Engelliler Günü etkinliği

Sincan Otizm Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Bu çerçevede engelli bireyler doyasıya eğlendikleri bir gün geçirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Sincan Belediyesi'nden Dünya Engelliler Günü etkinliği

Ankara'nın ilçe belediyelerinin çeşitli etkinlikleri ile vatandaşların dikkatini çekiyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sincan Otizm Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi bir etkinlik düzenledi.

Sincan Otizm Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel farkındalık etkinliği düzenledi. Sincan Belediyesi tarafından yapılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devredilen merkezde otizmli çocuklara çeşitli eğitimler veriliyor. Özel bireylerin günlük hayata dahil olmaları amaçlanıyor.

ÇOCUKLAR VE AİLELERİN MUTLULUĞU ÖN PLANDA

 Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler öğretmenleriyle beraber şarkılar söyleyip, oyunlar oynadı. Özel çocukların yaptığı resimler ve eşyalar da görücüye çıktı. 

Etkinlikte çocuklarla yakından ilgilenen Sincan Belediye Başkanı Ercan, onlara satranç takımı da hediye etti. Başkan Ercan, “Şu ortamı görünce bu merkezi iyi ki yapmışız diye düşündüm. Buradaki eğitimcilerimizden, çalışanlarımızın faaliyetlerinden, ilgilerinden velilerimiz çok memnun. Ne güzel. Allah öğretmenlerimizin ayağına taş değdirmesin. Yaptıkları iş mesleği yerine getirip para kazanma meselesi değil, bu çok manevi bir iş. Bunun tarifi yok. Çocuklarımızın, annelerinin, babalarının yüzlerini güldürmek en önemlisi” değerlendirmesinde bulundu. 

‘’ÖNCELİĞİMİZ İNSAN, ÖNCELİĞİMİZ YAŞAM''

Sincan Belediye Başkanı  Ercan, “Önceliğimiz insan, önceliğimiz yaşam. Umuda ve birlikteliğe asla engel tanımıyoruz” diyerek özel gereksinimli bireylerin her daim yanında olduklarının altını çizdi. Başkan Ercan, sözleri doğrultusunda özveriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adalet Bakanlığı'ndan Mansur Yavaş yargılansın başvurusu

Adalet Bakanlığı'ndan Mansur Yavaş yargılansın başvurusu