ANASAYFA Sincan Sincan’da çevre dostu bir proje daha! Sincan Park için geri sayım başladı

Sincan’da çevre dostu bir proje daha! Sincan Park için geri sayım başladı

Sincan Belediyesi’nin çevre dostu projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Çevre dostu aydınlatma ve sulama sistemlerinde enerji verimliliği ile Sincan Park’ta sona gelindi.
Sincan’da çevre dostu bir proje daha! Sincan Park için geri sayım başladı

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın talimatıyla uzun zamandır bataklık olarak bulunan bölge çevre dostu parka dönüştürüldü. Sincan Park, 300 bin metrekare büyüklüğü, çevre dostu aydınlatma ve sulama sistemlerinde enerji verimliliği ve parkın aydınlatmasında kullanılan akıllı elektrik sistemiyle görsel şölen oluşturuyor.

sincan-park-cevre-dostu-6-001.jpg

Akşam saatlerinde loş ışık ile aydınlanan parkta, bir yandan enerjiden tasarruf edilirken bir yandan da parkın görüntüsü ziyaretçilerine büyülü anlar yaşatacak.

TASARRUFLU SULAMA SİSTEMİ

Parkta kullanılan sulama sistemi sayesinde az su ile çok verim sağlanıyor. Su ihtiyacının yeraltı sularından kullanıldığı parkta bulunan akıllı sensörler, yağmur yağdığında durarak su tasarrufu yapılıyor.

sincan-park-cevre-dostu-7.jpg

Parkın güzelliğinin bozulmaması için ise su depoları yerin altına yerleştirildi. Havalandırma borularının altında bulunan 325 ton büyüklüğünde su depoları ile parkın su ihtiyacı karşılanıyor.

‘’BURASI BATAKLIKTAN OLUŞUYORDU, ÇEVRE DOSTU BİR PARKA DÖNÜŞTÜRDÜK’’

sincan-park-cevre-dostu-2.jpg

Parkın yakın zamanda açılacağının müjdesini vererek bataklıktan oluşan bölgeyi çevre dostu bir parka dönüştürdüklerini açıklayan Sincan Belediye Başkanı Ercan, ‘’Burası bataklıktan oluşan, her yeri balçık, adeta sivrisineklerin yuvası olan bir alandı. Vatandaşlarımız rahatsızlık duruyordu. Burayı ıslah ederek, çevre dostu bir parka dönüştürdük. Etkinlik alanları, yürüyüş, bisiklet ve fayton alanlarımız, mesire yerleri, gençler için halı saha ve basketbol, voleybol, tenis sahaları oluşturduk. Parkımız ayrıca olağanüstü bir durumda 1 milyon kişiyi aynı anda alabilecek bir kapasiteye sahip. Yakın zamanda açılışını yapacağımız Sincan Park, ilçemize, Ankaramıza şimdiden hayırlı olsun. ” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü Başkanı Koca: Beşiktaş taraftarlarını stadyumumuzda görmek istiyor ve davet ediyoruz

Ankaragücü Başkanı Koca: Beşiktaş taraftarlarını stadyumumuzda görmek istiyor ve davet ediyoruz