ANASAYFA Sincan Sincan'da sokak hayvanları aç kalmıyor! Sincan Belediyesi sokak canları için 78 besleme noktası oluşturdu

Sincan'da sokak hayvanları aç kalmıyor! Sincan Belediyesi sokak canları için 78 besleme noktası oluşturdu

Sonbahar mevsiminin gelmesi ile beraber sokak hayvanlarının aç kalmaması için Sincan Belediyesi harekete geçti. Sokak hayvanlarının beslenebilmesi için ilçedeki besleme noktalarının sayısını 78’e yükselten belediyenin örnek davranışı alkış topladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Sincan'da sokak hayvanları aç kalmıyor! Sincan Belediyesi sokak canları için 78 besleme noktası oluşturdu

Havaların soğuduğu dönemlerde sokak hayvanlarının beslenmesi büyük bir önem taşıyor. Hayatta kalabilmeleri için beslenmeleri gerek sokak hayvanları belirli bir süre boyunca soğukta aç kaldığı takdirde hayatını kaybediyor. Havaların soğuması ile beraber sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlayan Sincan Belediyesi de harekete geçti.

Sincan Belediyesi, ilçede bulunan sokak hayvanlarının beslenmesi için ilçedeki besleme noktalarının sayısını 78’e yükseltti.

SİNCAN'DA SOKAK HAYVANLARI AÇ KALMAYACAK

Sincan Belediyesi sokaktaki canların aç kalmaması için ilçe genelinde besleme çalışmalarını artırdı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri için özel bir çalışma yürütüyor.

aw054840-03.jpg

Yapılan çalışmalar çerçevesinde ilçedeki sokak hayvanlarını besleme noktaları 78'e yükseldi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri için özel bir çalışma yürütürken tedavilerine de devam ediliyor.

YARALI HAYVANLAR İYİLEŞTİRİLİYOR

Sincan Belediyesi, yaralı ve hasta olan hayvanları da acil müdahale aracı ile yerinde ya da Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürerek tedavilerini yapıyor. Sağlığına kavuşturulan sokak canları tekrar yaşam alanlarına bırakılıyor.

aw054840-02.jpg

Bu kapsamda Sincan Belediyesi tarafından 2023 yılında toplam 5 bin 740 Sokak hayvanının tedavisi yapılarak doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Hayvanseverlerden tam not alan uygulama yıl boyunca da devam edecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uluslararası Ankara Kukla Festivali başlıyor! Küçük büyük fark etmez kaçıran çok üzülecek

Uluslararası Ankara Kukla Festivali başlıyor! Küçük büyük fark etmez kaçıran çok üzülecek