ANASAYFA Sincan Sincan'da Türk müziği mirasına sahip çıkılıyor!

Sincan'da Türk müziği mirasına sahip çıkılıyor!

Sinan Belediyesi, kültürel etkinliklerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda belediye, kurduğu müzik akademisiyle Türk müziği mirasına da sahip çıkıyor.
Sincan'da Türk müziği mirasına sahip çıkılıyor!

Sincan Belediyesi, Sincanlılara sunduğu kültürel projeleriyle taktir toplamaya devam ediyor. Kültürel aktivitelerin belediye ile desteklendiği bölgede, Türk müziği mirasının korunması için çalışmalar da devam ediyor. 

Bu kapsamda Sincan Belediyesi, geleneğin ritmini geleceğe taşıyor, sanatın her notasını sevdiriyor. Türk müziği mirasını korumaya çalışan Türk Musiki Akademisi ile hem eğitimler veriyor hem de geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor. 

GENÇ YETENEKLERİN HAYALLERİNE DOKUNUYOR 

Sincan Müzik Akademisi, Sincan Belediyesi ve Ankara Yıldırım Beyatız Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle kuruldu. Alanında uzman 17 akademisyeni bir araya getiren ve akademide eğitim vermesine olanak sağlayan belediye, genç yeteneklerin hayallerine dokunmaya devam ediyor. 

Akademide, Türk müziği usulleri, solfej, dikte ve nazariyatı eğitimlerinin yanı sıra ney, ud, kanun, keman ve şan eğitimleri de veriliyor. 

MÜZİĞE GÖNÜL VEREN YETENEKLER BİR ARADA 

Akademi,  Gaziosmanpaşa Mahallesi Orhan Gazi Parkı içinde bulunuyor.  Akademiye katılan vatandaşlar ise eğitimlerden memnuniyetlerini dile getirmeye devam ediyor. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'a teşekkürlerini ileten katılımcılar, “Yıllarca bir müzik aleti çalmaya olan merakım Sincan Müzik Akademisi sayesinde bir hobi olmaktan öteye geçti. Burada aldığım eğitim bana çok şey kattı, hayallerim gerçek oldu.” dedi. 

Akademiye ilişkin detaylara ise Sincan Belediyesi'nin resmi internet sitesinden ya da 444 4 762 numaralı telefondan ulaşılabiliyor. 

Müziğe gönül veren genç yeteneklerin bir araya geldiği akademide hem sanat ve müzik sevgisi aşılanıyor, hem de genç yetenekler profesyonel eğitimlerle kendini geliştirerek geleceğin sanatçıları olma yolunda emin adımlarla ileriyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da kar yağarken yapılabilecek en iyi 5 aktivite!

Ankara'da kar yağarken yapılabilecek en iyi 5 aktivite!