ANASAYFA Sincan Sincan'ın renkli sokakları

Sincan'ın renkli sokakları

Sincan Belediyesi sokaklarını ve alt geçitlerini renklendirmeye devam ediyor. Yaptıkları çalışmalarla örnek bir Belediye olan Sincan Belediyesi, renkli sokaklarıyla da örnek olmaya devam ediyor.
yazar
Haber Merkezi
Sincan'ın renkli sokakları

Ankara'nın Sincan Belediyesi, yaptığı işlerle örnek bir Belediye olurken aynı zamanda vatandaşlara da rengarenk sokaklar sergiliyor. Renkli altgeçitler ve kavşaklar görenleri kendine hayran bırakıyor.

9a1a8040-002.jpg

Sincan Belediyesi daha önce yapılmamış bir işe imza attı ve sokaklarını boyadı. Yaz döneminde bir çok vatandaşında önünde fotoğraf ve videolar çektiği duvarlar görenleri kendine hayran bırakıyor. Ayrıca Sincan'ın en büyük caddelerinden olan Atatürk Caddesi grafiti sanatının en güzel örnekleri doldu taştı. İnsanlara sosyal mesajlarda veren sanat eserleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

9a1a8043.jpg


Eskiden havasız ve karanlık olan Sincan'ın alt geçitleri şimdilerde rengarenk ferah bir havaya sahip oldu. İstasyon ve Çağlayan Alt Geçitleri ve Lale Meydanı’nın ardından Atatürk Caddesi de grafiti ile hem estetik hem de modern bir görünüme kavuştu.

9a1a8054.jpg

CADDELERE BİR BAKAN BİRDAHA BAKIYOR

Caddelerin yeni halini gören vatandaşlar adeta büyüleniyor. Grafitilerin önünde fotoğraf ve video çekinen bölge halkı sosyal medya hesaplarında paylaşımlarda bulunuyor. Sincan'a gelenler için ilçenin girişinde "Sincan'a Hoşgeldiniz " yazısı yer alıyor. Devamında da muhteşem eserler başlıyor.

Sincan Belediyesi hayata geçirdiği projeleri de grafiti ile tanıttı. İlçenin gözbebeği millet kıraathaneleri, yapımı tamamlanan Sinan Şamil Sam Kapalı Spor Salonu, tamamlanınca Ankara’nın en büyüğü olacak olan Kongre ve Kültür Merkezi, inşaatları devam eden yüzme havuzları grafiti ile anlatıldı.

9a1a8066.jpg

Sadece bunlar değil, sanata verdiği önemle de bilinen Sincan Belediyesi, sokaklarda Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin hafızalara kazanan şiiri duvara yazdırdı. Fuzili ve İmam Gazali şiirleri ve sözleri ile sosyal mesajlar verildi.

Yeşilçam'ın usta isimleri Münir Özkul ve Adile Naşit ve Türk sporuna damga vurmuş isimler de unutulmadı.

Sincan'da yapılan grafiti çalışmaları fotoğraf tutkunları başta olmak üzere tüm vatandaşların ilgisini çekti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AFAD açıkladı! Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD açıkladı! Hatay'da 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi