ANASAYFA Sincan Sincanlı kadınlar Zeytin Dalı Kültür Merkezi'nde el sanatı eğitimi alıyor

Sincanlı kadınlar Zeytin Dalı Kültür Merkezi'nde el sanatı eğitimi alıyor

Sincan Belediyesi ilçedeki kadınların sosyal anlamda kendini gelişmesi için adımlar atmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda açılan kültür merkezinde 13 farklı el sanatı eğitimi veriliyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sincanlı kadınlar Zeytin Dalı Kültür Merkezi'nde el sanatı eğitimi alıyor

Kadınların gün içinde vakitlerini daha iyi değerlendirmesi yönünde çalışmalar sürdüren Sincan Belediyesi bu konuda önemli adımlar atmıştı. Aktif olarak yeni adımlar atan belediye yönetimi eskiden gelen programlarını devam ettiriyor.

KADINLARA SOSYALLEŞME FIRSATI

Adını 2018 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı operasyonundan alan kültür merkezinde eğitici kurslar veriliyor. Kadınların hem kaliteli vakit geçirmesi hem de sosyalleşip yeni arkadaşlıklar kurması adına 13 farklı el sanatı eğitimi veriliyor.

Minyatürden ebru sanatına, mefruşattan sepet örücülüğü gibi bir çok alanda eğitim alan kadınların ellerinden başarılı çalışmalar çıkıyor. Sincan Belediyesi tarafından paylaşımda da “Minyatür, ebru, tahrirci/çinici, seramik, sepet örücülüğü, mefruşat, giyim ve amigurimi gibi 13 farklı el sanatı Zeytin Dalı Kültür Merkezi'nde Sincanlı kadınların marifetli ellerinde hayat buluyor” ifadelerine yer verildi.

“KADINLARIMIZI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Sincan Belediyesi tarafından "Kadınlarımızı Sosyal, Kültürel ve Mesleki anlamda desteklemeye devam edeceğiz" denilerek ilerleyen yıllarda farklı projelerin geleceği vurgulandı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da kadınlar ile bir araya geldiğinde konular hakkında bilgi veriyordu. Başkan Ercan her yaştan kadının desteklenmesi için Belediye olarak çalışmalarının süreceğini ifade etmişti. Yarım milyondan fazla nüfusu olan Sincan'da kadınların hizmetlere ilgi gösterdiği biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da çiftçiler için harekete geçildi! Hibe desteği verilecek

Ankara'da çiftçiler için harekete geçildi! Hibe desteği verilecek