ANASAYFA Sincan Türkiye'de yeni ilçe teklifi Ankara'dan geldi! Ankara'nın Sincan ilçesindeki o semt resmen adaylığını açıkladı

Türkiye'de yeni ilçe teklifi Ankara'dan geldi! Ankara'nın Sincan ilçesindeki o semt resmen adaylığını açıkladı

Ülkemizde bir süredir '100 il 1000 ilçe' projesi konuşuluyor. 100 il 1000 ilçe projesinin ardından Ankara'nın Sincan ilçesindeki bir semtinin ilçe olması için kanun teklifi verildiği bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Türkiye'de yeni ilçe teklifi Ankara'dan geldi! Ankara'nın Sincan ilçesindeki o semt resmen adaylığını açıkladı

Türkiye'de yeni ilçe teklifi Ankara'dan geldi! Ankara'nın Sincan ilçesindeki o semt resmen adaylığını açıkladı - Özel haber / Geçtiğimiz aylarda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli'nin dillendirdiği ''100 il 1000 ilçe'' projesi için kulislerdeki hareketlilik devam ediyor. Nüfusu, yüzölçümü ve gelişmişliği ile il olmaya aday olan kentler gündem olmaya devam ederken kulis bilgileri yerini Ankara'dan gelen bir habere bıraktı.

Ankaralılar burada buluşuyor TIKLA TAKİP ET

Bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfusu, sosyo - ekonomik koşullarına bağlı kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler sıralanırken Ankara için yeni bir karar gündem oldu. Türkiye'de il olmaya hazırlanan ilçeler için hazırlıkların tamamlanması beklenirken Ankara'nın Sincan ilçesindeki bir semt için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi verildiği öğrenildi.

SİNCAN'IN YENİKENT SEMTİ İLÇE OLMAYA HAZIRLANIYOR

MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından dillendirilen ''100 il 1000 ilçe'' projesi kapsamında ilçe sayısının artması beklenirken atılan bir adım Ankaralıların gündemini tamamen değiştirdi. Türkiye haritasının değişmesi gerektiğini ifade eden MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ardından Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı bir semtinin ilçe olması için atılan adımlar doğrultusunda detaylar da ortaya çıktı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) ''100 il 1000 ilçe'' konusunda çalışmalar yapılarak yeni il ve ilçeler konusunda kriterlerin belirlenmesi üzerinde görüşüldüğü öğrenildi.

yenikent.jpeg

Ankara'nın Polatlı ilçesi Türkiye'nin 82. ili olmaya aday olurken TBMM'ye AK Parti tarafından giden kanun teklifinde ise Yenikent semti dillendirildi. Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı olan Yenikent semtinin ilçe olması için teklif verildiği ortaya çıktı.

YENİKENT SEMTİ İLÇE OLMAYA ADAY OLDU

AK Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan tarafından meclise sunulan ''Ankara İline Bağlı Yenikent Adıyla Yeni Bir İlçe Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'' kapsamında Ankara'da Yenikent adında yeni bir ilçe kurulması teklif edildi.

ekran-goruntusu-2023-08-20-101244.png

Üzerine çalışılan kanunun ve TBMM'ye teklif edilen kanunun kabul edilmesi durumunda Ankara'nın Polatlı ilçesi il, Yenikent semti ise ilçe olacak.

ekran-goruntusu-2023-08-20-101312.png

Henüz konu ile ilgili bir gelişme gündeme gelmezken TBMM'de konunun görüşülmesinin ardından karar verileceği öğrenildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesince ücretsiz dağıtılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince ücretsiz dağıtılıyor!