665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Erkan Taş kazandı

665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kazananı Erkan Taş oldu. Finalde Feyzullah Aktürk'ü mağlup eden Erkan Taş, başpehlivan olup altın kemeri kazandı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Erkan Taş kazandı

665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri büyük bir şölene sahne oldu. Türk sporunun en geleneksel organizasyonu olan 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde final müsabakası nefesleri kesti. Rakiplerini mağlup ederek finale kadar yükselen Feyzullah Aktürk ile Erkan Taş final müsabakasında kozlarını paylaştılar.

Her iki güreşçi de altın kemerin sahibi olabilmek için büyük bir mücadele verdiler. Yaklaşık 1 saat süren final müsabakasının kazananı Erkan Taş oldu. 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olan Erkan Taş, altın kemeri kazandı.

FİNAL MÜSABAKASI NEFESLERİ KESTİ

Sarayiçi Er Meydanı'nda düzenlenen 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son gününde başpehlivanlar, finale yükselebilmek için er meydanında kıran kırana mücadele etti. Büyük heyecana sahne olan yarı final karşılaşmalarında rakiplerini mağlup eden Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Erkan Taş ile Feyzullah Aktürk adlarını finale yazdırdı.

665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Erkan Taş kazandı

Binlerce güreşseverin ilgiyle takip ettiği final müsabakasında Erkan Taş ile Feyzullah Aktürk altın kemer için karşı karşıya geldi. Yaklaşık bir saat süren final mücadelesinin ardından rakibini mağlup eden Erkan Taş, 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olarak altın kemeri kazandı.

Büyük çekişmeye sahne olan final güreşini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden takip etti.

665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri her yıl olduğu gibi, büyük bir şölen şeklinde tertip edildi. Bu organizasyonu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Edirne’ye giderek yerinde takip etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER