UEFA Şampiyonlar Ligi 1. eleme turu 4. Grup finalinde İsrail temsilcisi Kiryat Gat ile karşılaşan ABB FOMGET bu mücadeleyi 3-1 kazandı. Tur atlayan Ankara ekibi Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam edecek. İsrail ekibi Kiryat Gat ise Şampiyonlar Ligi macerasına veda etti.
Bu önemli karşılama sonrasında ABB FOMGET Teknik Direktörü Hasan Vural açıklamalarda bulundu. Elde edilen sonuçtan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Hasan Vural takımın hedeflerine dikkat çekti.
HEDEF GRUPLARA KALMAK
Gruplarını birincilikte bitirdiklerini ve bunun için büyük emek verdiklerini anlatan Vural, "Bizim kulübün bir hedefi vardı. Buraya gelmeden önce de bu hedefleri biliyorduk, başardık ve bu turu geçtik. Şimdi ikinci tur daha da önemli. Bunu da geçeceğimize inanıyorum. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak bizim en büyük hedefimiz." ifadelerini kullandı.
GRUPLARA 2 MAÇ VAR
Kiryat Gat maçını kendileri için değişik ve çok anlamlı bir maç olduğunu aktaran Vural, "Bundan dolayı da kazandığımız için çok mutluyuz. İlk kısa hedefimiz gerçekleşti şimdi sıra ikinci kısa hedefimizde. 27 Ağustos'ta Finlandiya Helsinki'de oynayacağımız bir Slavia Prag maçı olacak. O maçtan galibiyetle çıkabilirsek önümüzde bir play-off ile gruplara kalma maçı olacak. İyi hazırlanıp o gruplardan çıkmak ve en son hedefimize ulaşmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
ABB FOMGET bu sezon oldukça iyi bir ivme yakalayarak Şampiyonlar Ligi elemelerine başladı. Geçtiğimiz sezon gösterilen iyi performansı bu sezona da yansıtan Ankara ekibi kadın futbolunda çekinilen bir takım haline geldi.