Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine Türkiye'den 3 takım katıldı

Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine (EFC) Türkiye’den üç takımın katıldığı açıklandı. Galatasaray, Başakşehir ve Samsunspor takımlar Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğinde yer alacaklar.

Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine Türkiye'den 3 takım katıldı

Türk futbolu ile ilgili olarak önemli bir gelişme yaşandı. Trendyol Süper Lig’de bulunan 3 takım Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine resmen katıldılar. Kulüpler bu gelişmeyi yaptıkları açıklamalar ile duyurdular. Galatasaray, Başakşehir ve Samsunspor bu uluslararası birlikte yer alacaklar.

Avrupa futbolunda yeni bir dönemin başlatması beklenen Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğinin etkisinin ne olacağı bilinmiyor. Kulüplerin gelirlerini artırmaya yönelik çalışmaların yapılması ve özel turnuvaların tertip edilmesi gibi faaliyetlerde bulunulması bekleniyor. Birlik ayrıca kulüpleri temsilen UEFA ile görüşmeler yapabilecek.

3 TAKIM ÜYE OLDU

Galatasaray, Başakşehir ve Samsunspor, Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine (EFC) katıldığını açıkladı. Üç kulüp, Avrupa'nın önemli takımlarını bir araya getiren EFC adlı organizasyona katıldığını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine Türkiye'den 3 takım katıldı

KULÜPLER AÇIKLAMA YAPTILAR

Sarı-kırmızılı kulüp, ABD merkezli Instagram şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Galatasaray, Avrupa futbolunun bu yeni döneminin bir parçası olmaktan gurur duyuyor. Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğindeyiz." ifadelerine yer verdi.

Başakşehir Kulübü ise Instagram'dan "Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğinin bu yeni döneminin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." ifadeleriyle organizasyona dahil olduğunu duyurdu.

Samsunspor Kulübü de ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan "EFC vizyonu altında birleşerek Avrupa futbolunda yeni bir dönemin parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Hep birlikte oyunu bir üst seviyeye taşımaya hazırız." paylaşımını yaptı.

Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine katılan 3 kulüp bu birliğin asil üyeleri oldular. Birlik içerisinde çok sayıda Türk kulübü yer alırken bunlar asil üye değil bağlı üye olarak bulunuyorlar. Türk takımlarının birliğin asil üyeleri olmalarına dair yeni gelişmeler yaşanması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER