ANASAYFA Spor Can Uzun Türk milli futbol takımını seçti! Can uzun kimdir? Can uzun nerede futbol oynuyor

Can Uzun Türk milli futbol takımını seçti! Can uzun kimdir? Can uzun nerede futbol oynuyor

Futbol gündemini en çok meşgul eden olaylardan birisi olan Can Uzun'un hangi milli takımı seçeceği sorusu sonunda yanıt buldu. Uzun tercihini Türkiye'den yana kullandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Can Uzun Türk milli futbol takımını seçti! Can uzun kimdir? Can uzun nerede futbol oynuyor

Türkiye son yıllarda yeni jenerasyon futbolcularının zenginliği ve Avrupa'nın üst düzey takımlarında yer alması ile adından söz ettiriyor. EURO 2024 yolunda genç futbolcularına çok güvenen A Milli Futbol Takımına yeni yetenekleri kazandırma çalışmaları sürüyor.

CAN UZUN MİLLİ TAKIM TERCİHİNİ AÇIKLADI

Real Madrid'de Arda Güler, Juventus'ta Kenan Yıldız, İnter'de Hakan Çalhanoğlu, Bournemouth'da Enes Ünal, Valencia'da Cenk Özkacar ve Hoffenheim'de Ozan Kabak gibi yeteneklere sahip olan Türkiye A Milli Futbol Takımı EURO 2024'e iz bırakması beklenen takımlar arasında yer alıyor. Mevcut yeteneklerine ek olarak yurt dışındaki Türk futbolcularında durumunu takip eden milli takım yetkilileri uzun bir süredir Can Uzun'un tercihini ay yıldızlı formadan yana yapması için uğraşıyordu.

18 yaşındaki uzun Bundesliga 2'de yer alan FC Nürnberg ile bu sezon 23 maçta 15 gollük bir performans sergilemişti. Gelecek vadeden bir yetenek olarak görülen Can Uzun için Almanya Futbol Federasyonu'da uzun bir süredir girişimlerini sürdürüyordu. Her iki ülkenin mücadelesinden galip ayrılan ülke Türkiye oldu. Can uzun yaptığı açıklamada Türkiye'yi seçtiğini ilan etti.

Can uzun Sky Sports DE'de yer alan habere göre “Kendi ülkenizde bir futbol efsanesi olmaktan daha büyük bir şey yoktur. Her şeyimi vereceğim ve Türkiye için gururla oynayacağım” ifadelerini kullandı ve kararını resmen duyurdu.

CAN UZUN KİMDİR?

Can Yılmaz Uzun  orta saha pozisyonunda görev yapan Türk profesyonel futbolcu. Günümüzde FC Nürnberg forması giymektedir. Almanya doğumlu olan Uzun, Türkiye'nin genç millî takımlarında forma giymiştir. Uzun Regionalliga Bayern'de oynadığı dört maçtan sonra Nisan 2023'te FC Nürnberg II'ye çağrıldı Mayıs 2023'te FC Nürnberg'in as takımına alındı. 2023-24 DFB-Pokal turnuvasının ilk turunda üç gol atarak Nürnberg'in turnuvanın ilk turunda beşinci lig kulübü FC Oberneuland'a karşı 9-1'lik net bir skorla galip gelmesinde önemli rol oynadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PTT Türk Hava Yolları karşısında 2 kez öne geçtiği maçı kaybetti

PTT Türk Hava Yolları karşısında 2 kez öne geçtiği maçı kaybetti