FIFA Dünya Kulüpler Kupasında akşamdan sabaha kadar futbol keyfi yaşanacak

Futbolseverler bu sene yeni bir organizasyon ile tanışacak. Daha önceki senelerde bir hazırlık turnuvası ciddiyetinde olan Kulüpler Dünya Kupası artık farklı bir formatta ve 4 yılda bir düzenlenecek.

FIFA Dünya Kulüpler Kupasında akşamdan sabaha kadar futbol keyfi yaşanacak

Kıtalararası şampiyon kulüpleri bir araya getiren ve 7 takımlı olarak oynanan bir turnuva olan Kulüpler Dünya Kupası bu yaz itibariyle ulusal dünya kupası formatına döndü.

Artık 32 takımın yarışacağı Kulüpler Dünya Kupası bu sene yeni formatıyla ilk defa düzenlenecek. Turnuva 15 Haziran - 13 Temmuz 2025 tarihleri arasında, gelecek sene düzenlenecek Dünya Kupasının ev sahiplerinden ABD'de oynanacak.

SAAT FARKINDAN DOLAYI GECE MAÇLARI DA OLACAK

Turnuva bu sene ABD'de oynanacak olmasından dolayı Türk futbolseverler bir çok karşılaşmayı gece yarısından sonra ve sabaha karşı izlemek zorunda kalacak. TRT ekranlarından yayınlanacak karşılaşmalar 01:00 - 03:00- 04:00 ve 05:00 gibi saatlerde oynanacak. Bu duruma ek olarak saat 19:00 ve 22:00 saatlerinde karşılaşmalarda olacak.

KAZANANA DEV ÖDÜL

FIFA, bu sene farklı bir şekilde düzenlediği ve ciddi yatırım yaptığı Kulüpler Dünya Kupasını kazanana tam 125 milyon dolarlık bir ödül verecek. Ayrıca takımlar turnuvaya katılım sağlamalarından dolayı 1 milyon dolarlık ayakbastı parası alacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER