ANASAYFA Spor Futbolda bonservis ne demektir? Bonservis ne anlama geliyor?

Futbolda bonservis ne demektir? Bonservis ne anlama geliyor?

Transfer döneminin devam etmesiyle futbolseverler şu sıralar en çok karşılaştıkları 'bonservis' terimini merak ediyor.
yazar
Haber Merkezi
Futbolda bonservis ne demektir? Bonservis ne anlama geliyor?

2022- 2023 sezonu geride kalırken yeni sezon hazırlıklarına başlayan takımların gündemini en çok meşgul eden konulardan bir tanesi de transfer süreci. Futbolseverlerin bu süreçte en çok karşılaştığı "bonservis" ise terimlerden bir tanesi... Peki futbolda bonservis ne anlama geliyor?

BONSERVİS NE DEMEKTİR?

Öncelikle futbolda en çok karşılaşılan tabirlerden bir tanesi olan "Bonservis" teriminin kökeni Fransızcadır. Bonservis ve transfer sözleşmeleri birbirine bağlı olan kavramlar olarak kabul edilir. Futbolda en çok rastlanan konulardan bir tanesi ise oyuncuların takımında sözleşmeleri devam ederken yeni bir takım bulup transfer olmak istemesidir. Bu takım değişiklikleri futbolcunun bir takımdaki sözleşmesi bittiğinde yapılabileceği gibi sözleşmesi devam ederken de yapılabilir. Fakat futbolcunun sözleşmesinin devam ettiği durumda yeni kulübünün bonservis ödemesi yapması gerekiyor.

Kısaca özetlenmesi gerekirse bonservis bir takımla sözleşmesi bulunan futbolcu ile transfer görüşmesi yapabilmek için ödenen ücrettir. Bonservis ödemesi yapılan oyuncunun mevcut sözleşmesi devam etmektedir.

Herhangi bir futbolcu için transfer sırasında ödenecek miktarın bir üst limiti bulunmaz. Bu bağlamda futbolcunun sözleşmesi devam ederken başka bir takıma transfer edilmesi söz konusuysa bonservis bedeli yeni kulüp tarafından ödenir.

Öte yandan "bonservis" terimiyle en çok karşılaştığımız dönemlerden olan transfer süreci ise 26 Haziran ile 15 Eylül tarihleri arasına kadar sürecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü'nde Hüseyin Aytekin'den camiaya transfer açıklaması!

Ankaragücü'nde Hüseyin Aytekin'den camiaya transfer açıklaması!