Halkbank set vermeden adını çeyrek finale yazdırdı

CEV Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Halkbank, konuk ettiği Polonya temsilcisi Grupa Azoty ZAKSA'yı 3-0 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Halkbank set vermeden adını çeyrek finale yazdırdı

CEV Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu nefes kesti. Çeyrek finale kalmak için play-off'ta mücadele eden Ankara ekibi Halkbank, Polonya'nın Grupa Azoty ZAKSA takımı ile karşı karşıya geldi. Başkentin mavi - beyazlı voleybol takımı Halkbank rakibine set vermeden maçı 3-0 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

HALKBANK SET VERMEDEN HEDEFE YÜRÜDÜ

Halkbank mücadeleye Mert Matic, Abdel-Aziz, Mirza Lagumdzija, Yunus Emre Tayaz, Ma'a, Ngapeth ilk 6'sı ile başladı. Rakip ZAKSA ise Smith, Kaczmarek, Bednorz, Pashitskii, Janusz, Chitigoi isimlerinden oluşan ilk 6 ile sahadaydı.

Karşılaşmaya Polonya ekibi 4-0'lık seri ile başladı ve art arda bulduğu sayılarla skoru 3-10'a getirdi. 7 sayı geriye düşen Halkbank setin farkı 2 sayıya düşürdü ve 16-18'i buldu. İyi oyununu sürdüren Halkbank, setin sonlarda da 24-24 eşitliği yakaladı. Son ana kadar çekişmeli geçen ilk seti Halkbank, 32-30 önde tamamladı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan Halkbank, setin başlarında 5 sayılık (9-4), ortalarında ise 8 sayılık (13-5) fark yakaladı. Etkili oyununu sürdüren başkent temsilcisi, ikinci seti 25-21 önde bitirdi ve durumu 2-0 yaptı.

Kader setine geçildiğinde ise Halkbank çeyrek finale adımlarını atmak için parkedeydi. Üçüncü sette her iki takımda karşılıklı sayılar kazanırken, setin ortaları 17-17 eşitlikle geçildi. Abdel-Aziz'le etkili oyununu sürdüren Halkbank, üçüncü seti 25-22, mücadeleyi de 3-0 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

HALKBANK'IN ÇEYREK FİNALDE RAKİBİ LUBE CİVİTANOVA

Adını çeyrek finale yazdıran Halkbank'ın rakibi İtalyan ekibi Cucine Lube Civitanova oldu. Halkbank ile Cucine Lube Civitanova arasında oynanacak çeyrek final ilk maçı 28 Şubat'ta İtalya'da oynanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER