ANASAYFA Spor Mehmet Ali Yılmaz vefat etti! Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

Mehmet Ali Yılmaz vefat etti! Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

Türk sporunun önemli isimlerinden ve eski bakanlardan Mehmet Ali Yılmaz 78 yaşında hayatını kaybetti. Yılmaz'ın vefatı sonrası pek çok başsağlığı mesajı yayınlandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Mehmet Ali Yılmaz vefat etti! Mehmet Ali Yılmaz kimdir?

Türk siyaseti ve sporundan bir isim daha hayata gözlerin yumdu. Spordan sorumlu devlet bakanı olarak görev yapan ve Trabzonspor'da bir dönem başkanlık görevini üstlenen Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu. Mehmet Ali Yılmaz'ın vefatı kısa sürede gündem oldu.

MEHMET ALİ YILMAZ'IN VEFAT HABERİ GÜNDEM OLDU

Siyaset ve spor adamlığı haricinde iş insanı kimliği de bulunan Yılmaz 78 yaşında hayatını kaybetti. Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde ölü bulunduğu fakat şüpheli bir duruma rastlanılmadığı açıklandı. Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat haberi sonrasında siyaset ve spor dünyasından çok sayıda başsağlığı mesajı geldi.

Mehmet Ali Yılmaz'ın işlemlerinin tamamlanmasının ardından en kısa sürede toprağa verilmesi bekleniyor. Bir dönemin önemli isimlerinden ve Türk sporunda ciddi reform yapan Eski Başkan Yılmaz'ın hayat hikayesi merak edilmeye başlandı. 

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 yılında Of'ta dünyaya geldi. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Antalya'da Zigana Tatil Köyü, Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Trabzonspor Kulübü Başkanlığı, XIX. Dönem Trabzon Milletvekilliği ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmıştır. Evli ve beş çocuk babasıdır.

Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor'a tesis kazandırdı.

Medya alanında da yatırımları vardır. İnternet üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı, Trabzon'da eskiden yayın yapan Zigana TV ve hâlâ yayın yapan Zigana FM, Karadeniz, Türk Sesi gibi medya kuruluşları kendisine aittir.

İstanbul'da vefat eden Yılmaz'ın nerede defnedileceği henüz açıklanmadı. Yakınları tarafından gerekli bilgilendirmelerin yapılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gölbaşı Belediyesi park ve bahçelerde temizlik ve bakım çalışması yaptı

Gölbaşı Belediyesi park ve bahçelerde temizlik ve bakım çalışması yaptı