ANASAYFA Spor Tehdit edilen Ergin Ataman'a destek yağıyor!

Tehdit edilen Ergin Ataman'a destek yağıyor!

Türk basketbolunun önemli isimlerinden Ergin Ataman'a yapılan şok sataşmanın yankıları sürüyor. Çalıştırdığı Panathinaikos Basketbol takımı ile Maccabi Tel-Aviv deplasmanında Ataman'ın başına gelenler sonrası Bakanlık ve Federasyon düzeylerinde açıklamalar geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Tehdit edilen Ergin Ataman'a destek yağıyor!

Avrupa'nın en önemli basketbol organizasyonlarından Euroleague'de finale doğru adım adım gidiliyor. Play Off'larda oynanan Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv eşleşmesi saha içinden çok saha dışı olaylar ile gündeme geliyor.

ERGİN ATAMAN'A ŞOK TEHDİT

Aynı anda hem A Milli Basketbol Takımını hem de Panathinaikos Basketbol takımını yöneten Koç Ataman, dün akşam yaptığı açıklama ile ülke gündemine oturdu. Serinin 2. maçında galip gelen Panathinaikos durumu 1-1'e getirmişti. Maç sonrası bir açıklama yapan Ergin Ataman Maccabi Tel Aviv teknik ekibinden birisinin kendisini tehdit ettiğini açıkladı.

Ataman kendisine “İsrail'de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin” denildiğini söyledi. Ataman bu söyleme karşı cevabı “Hadi ama! Ben Ergin Ataman'ım, Panathinaikos koçuyum, Türkiye Milli Takımı'nın koçuyum. Türkiye vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız" şeklinde oldu.

ATAMAN'A DESTEK AÇIKLAMALARI

Ergin Ataman'ın yaşadığı bu durum ülkede de kısa sürede gündem oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak “Ergin Ataman, A Milli Basketbol Takımımızın Baş antrenörü ve ülkemizi temsil eden kıymetli bir spor insanıdır. Başarılarıyla gurur duyduğumuz ve gittiği her yerde ülkesine olan sevgisini dile getirmiş hocamızın yanındayız” dedi. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yapılan paylaşımda ise “A Erkek Milli Takım Başantrenörümüz Ergin Ataman’a gerçekleştirilen tehdidi kınıyoruz. Ülkemizi yurt dışında temsil eden hocamıza tam destek verdiğimizi belirtiyor, kendisine başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ergin Ataman'a yapılan tehdit konusunda nasıl bir karşı girişim yapılacağı merak konusu oldu. Panathinaikos cephesi de aynı şekilde koçlarına desteklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATO Başkanı Baran Ankara'dan yurt dışına direkt uçuş sayısının artması gerektiğini söyledi

ATO Başkanı Baran Ankara'dan yurt dışına direkt uçuş sayısının artması gerektiğini söyledi