Trendyol Süper Lig'de son hafta maçları başlıyor

Uzun bir maratonun ardından Türkiye'nin en üst futbol organizasyonu olan Süper Lig'de sezon tamamlanmak üzere. Ligde düşecek son takım ve kimin şampiyon olacağı ise bu hafta belli olacak.

Trendyol Süper Lig'de son hafta maçları başlıyor

Saha içi ve saha dışı pek çok olaya sahne olan Trendyol Süper Lig tarihinin en özel sezonlarından birisini daha geride bırakmaya hazırlanıyor. Ligin büyük bir kısmında takımların şampiyonluk yarışında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin uzağında kalan takımlar sezonu en iyi şekilde tamamlama çabalarında sona geldi.

ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLECEK

Ligin iki büyük takımı Galatasaray ve Fenerbahçe sezona iddialı bir giriş yapmıştı. Ligdeki diğer takımlar ile aralarını erkenden açan iki takımdan Galatasaray şu anda 99 Fenerbahçe ise 96 puanda bulunuyor. Rekor puan rakamlarına ulaşan her iki takımdan hangisinin şampiyon olacağı bu hafta belli olacak.

Trendyol Süper Lig'de son hafta maçları başlıyor

Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi ve Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u yenmesi halinde Fenerbahçe 10 yıllık şampiyonluk hasretine son verecek. Farklı durumlarda ise Galatasaray 24. defa şampiyon olmuş olacak.

DÜŞME HATTI ALEV ALDI

Ligin alt sıralarında da üste benzer bir süreç yaşanıyor. İstanbulspor, Pendikspor ve Fatih Karagümrük'ün ardından ligden düşecek 4. takım bu hafta belli olacak. 15. sırada yer alan Konyaspor 16. sırada yer alan MKE Ankaragücü ve 17. sırada bulunan Hatayspor'un en ciddi düşme adayları arasında gösterildiği haftada her takım kaderini tayin edecek bir maça çıkacak.

Bu akşam Alanyaspor ile Antalyaspor arasında oynanacak maç ile başlayacak hafta 26 Mayıs'ta sona erecek. Heyecanın üst düzey olacağı 8 maç birbirine etki edecek olması nedeniyle aynı anda başlayacak.

SONRAKİ HABER