Türkiye'den Bulgaristan'dan sonra Gürcistan'a da farklı tarife: 4-1

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu 4. karşılaşmasında Türkiye ile Gürcistan karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Türkiye 4-1 kazandı.

Türkiye'den Bulgaristan'dan sonra Gürcistan'a da farklı tarife: 4-1

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda 4. karşılaşmalar oynandı. Grup ikinciliği için Türkiye adına oldukça önemli olan karşılaşmada A Milliler Gürcistan ile karşı karşıya geldiler. Kocaeli’de oynanan maçı Türkiye 4-1 gibi rahat bir skorla kazandı. Bu sonuç ile beraber Türkiye grup ikinciliği için çok büyük bir avantaj yakaladı.

İLK YARI 3-0 SONA ERDİ

Karşılaşmaya oldukça iyi başlayan A Milliler için gol perdesi 14. dakikada açıldı. Kenan Yıldız attığı gol ise Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 22. dakikasında ise bu sefer sahneye Merih Demiral çıktı ve kaydettiği gol ile skoru 2-0 yapıp Türkiye’yi rahatlattı. Dakikalar 35’i gösterirken ise Yunus Akgün’ün golü ile Türkiye 3-0 öne geçti. İlk yarı bu skor ile sona erdi.

Türkiye'den Bulgaristan'dan sonra Gürcistan'a da farklı tarife: 4-1

İKİNCİ YARIDA A MİLLİLER FAZLA SIKMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısının başında da Türkiye daha iyi bir oyun ortaya koyan taraftı. 52. dakikada Merih Demiral yeniden sahneye çıktı ve kendisinin 2. ve Türkiye’nin 4. golünü atarak skoru 4-0’a taşıdı. Bu golden sonra milli takım daha rahat bir oyun ortaya koydu. 64. dakikada Giorgi Kochorashvili attığı gol ile skoru 4-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Türkiye karşılaşmayı 4-1 kazandı.

GRUP İKİNCİLİĞİ GARANTİ GİBİ

Elde edilen galibiyet ile beraber Türkiye E Grubu’nda puanını 9’a çıkardı ve 2. sırada yer almaya devam etti. 3. sırada bulunan Gürcistan ise 3 puanda kaldı. Grupta İspanya 12 puan ile ilk sırada yer alıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER