ANASAYFA Spor UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Liginde finallerin adları belli oldu

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Liginde finallerin adları belli oldu

Çarşamba akşamı Şampiyonlar Ligi yarı final turunun tamamlanmasının ardından Avrupa'nın diğer organizasyonlarında da finalistler belirlendi. Heyecan dolu mücadelelere sahne olan maçlarda şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Liginde finallerin adları belli oldu

Avrupa'da futbol sezonunun tamamlanmasına doğru gidilirken, gerçekleştirilen kulüp organizasyonlarında da son maçlar oynanmaya başlandı. Gecenin yarı final rövanş maçları sonucunda kupayı almak için final maçı oynayacak takımlar belirlendi.

LEVERKUSEN RÜYASI SÜRÜYOR

Geçtiğimiz haftalarda Almanya Bundesliga'daki ilk şampiyonluğunu kazanan ve halen yenilgi yüzü görmeyen Bayer Leverkusen bu başarısını Avrupa'da da sürdürdü. Alman ekibi ilk maçta 2-0 yendiği Roma ile rövanşta 2-2 berabere kalmasına rağmen toplam 4-2'lik skor ile UEFA Avrupa Ligi finaline yükselen takımlardan birisi oldu.

Yarı final turunun diğer maçında ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Marsilya'yı rövanşta 3-0 yenen Atalanta finale çıktı ve 2024 UEFA Avrupa Ligi finalinin adı Bayer Leverkusen-Atalanta oldu. Final bu sezon İrlanda Aviva Stadyumunda oynanacak.

YARI FİNALİN TAKIMI OLİMPİAKOS

Konferans Ligi'de Avrupa Ligi ile aynı heyecana sahip olmaya devam etti. Bu turnuvanın yarı finalinde kupanın favorilerinden Aston Villa'yı toplamda 6-2'lik skorla saf dışı bırakan ve toplam skorda 4-3 Club Brugge'yi devre dışı bırakan Fiorentina finale çıktılar. 2024 Konferans Ligi finali ise Yunanistan Ayasofya Stadyumunda oynanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çamlıdere Belediyesi açık adresi nedir? Çamlıdere Belediyesi telefon numarası

Çamlıdere Belediyesi açık adresi nedir? Çamlıdere Belediyesi telefon numarası