UEFA Konferans liginin kazananı Olimpiakos

Avrupa'da bir kupa daha sahibini buldu. 90 dakikaya sığmayan kupa finalinde kazanan takım 116. dakikada attığı gol ile Yunan ekibi oldu.

UEFA Konferans liginin kazananı Olimpiakos

UEFA tarafından Avrupa'da kulüpler bazında düzenlenen 3. turnuva Yunanistan'da düzenlenen final ile sona erdi. Turnuvanın finalinde karşılaşan iki takım Olimpiakos ve Fiorentina'daki mücadele nefes kesici anlar yaşattı.

Finalin Yunanistan'da düzenlenme avantajı ile sahaya çıkan Olimpiakos geçtiğimiz yılın finalisti olan ve bir kez daha final oynayan Fiorentina'yı evine üzgün gönderdi.

SONUÇ UZATMALARDA BELİRLENDİ

Takımların 90 dakika gol atamaması sonucu maç uzatmalara gitti. Uzatmaların ikinci devresinin son anlarında sahneye eski Hatayspor'lu El Kabi çıktı. Bu sezon konferans liginde 9 maçta 11 gol atan Faslı futbolcu 116. dakikada attığı gol ile takımının 1-0 kazanmasını sağladı.

Maç sonunda tarihinin ilk Avrupa Kupasını kazanan Olimpiakos'ta büyük bir sevinç yaşandı. Yunan taraftarlar gecenin geç saatlerine kadar sokaklarda takımlarının elde etmiş olduğu başarıyı kutladı.

FENERBAHÇE'Yİ ELEMİŞLERDİ

Temsilcimiz Fenerbahçe'yi Çeyrek Finalde eleyen Olimpiakos yarı finalde de Aston Villa'yı turnuva dışına itmişti. Turnuvaya damga vuran Yunan takımı finalde de bu başarısını sürdürdü ve kupayı evine götürdü.

Üst üste 2 kere Konferans liginde final oynayan Fiorentina bir kez daha yenilmenin acısını yaşadı. Maçın bitiş düdüğünün ardından oyuncuların yaşadığı üzüntü kameralara yansıdı.

SONRAKİ HABER