ANASAYFA Spor Yeni yayın ihalesi ile Avrupa'nın beş büyük liginin ardından Süper Lig geliyor!

Yeni yayın ihalesi ile Avrupa'nın beş büyük liginin ardından Süper Lig geliyor!

TFF tarafından yeni yayın ihalesinin duyurulmasının ardından Süper Lig, Avrupa'nın 5 büyük liginin ardından zirvede yer aldı.
Yeni yayın ihalesi ile Avrupa'nın beş büyük liginin ardından Süper Lig geliyor!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig yayın ihalesi için mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports ile yeniden anlaşma sağladı.. Yapılan yeni anlaşma ile birlikte Süper Lig yayın geliri 168 milyon euro'ya ulaştı.

Yeni bedel Süper Lig'in Avrupa ligleri arasındaki sıralamasını da değiştirdi. Avrupa'nın 5 büyük ligin ardından sıralamaya  bakıldığında ilk gelen Türkiye oldu. Süper Lig,  Portekiz Primeira, Hollanda Eredivisie ve Belçika Jupiler Pro liglerini geride bırakmayı başardı.

Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak nitelendirilen ve yayın geliri anlamında ilk 5'te bulunan İngiltere Premier Lig, Almanya Bundesliga, İspanya LaLiga, İtalya Serie A ve Fransa Ligue 1'in ardından en değerli Türkiye Süper Lig'i oldu.

TFF 218 MİLYON DOLARA ANLAŞMA SAĞLANDIĞINI AÇIKLADI!

Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesini toplam KDV dahil 218 milyon dolar bedel karşılığında uzun yıllardır yayıncı kuruluş rolünü üstlenen beIN Media Group kazandı.

Anlaşmayı TFF şu ifadelerle duyurmuştu:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun 29.02.2024 tarihli ve 40 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca, 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.30'da TFF Levent İstanbul adresine sunulan teklif, Beşiktaş 6. Noterliği huzurunda açılmış olup; TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine İlişkin 3 Ocak 2024 tarihinde TFF'nin internet sitesinde ilan edilen ihale kapsamında Paket E (tüm yayın hakları) için Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş'nin (BEIN MEDIA GROUP) sezonluk 182.000.000,00-USD (218.400.000,00-USD KDV DAHİL) teklif verdiği tespit edilmiştir.

AVRUPA'DAKİ EN FAZLA YAYIN GELİRİ OLAN LİGLER

1- İngiltere Premier Lig: 1 milyar 900 milyon euro

2- Almanya Bundesliga: 1.08 milyar euro

3- İspanya La Liga: 990 milyon euro

4- İtalya Serie A: 840 milyon euro

5- Fransa Ligue 1: 582 milyon euro

6- Türkiye Süper Lig: 168 milyon euro

7- Portekiz Primeira: 160 milyon euro

8- Hollanda Eredivisie: 150 milyon euro

9- Belçika Jupiler Pro: 103 milyon euro

10- İskoçya Premiership: 29 milyon euro

Türkiye Süper Ligi son son dönemde transfer olan oyuncular ve Avrupa'da edinilen başarılar ile seviyesini oldukça yukarı yükseltti. Bu durum da yayın ihalesine yansıyarak Avrupa'nın 5 büyük liginin ardından ilk basamakta olmasını sağladı.

Haberankra.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Valiliği kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu!

Ankara Valiliği kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu!