ANASAYFA Yenimahalle Ankara Yenimahalle Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri ses yükseltti! 15 yıllık konut sorununun çözümü isteniyor

Ankara Yenimahalle Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri ses yükseltti! 15 yıllık konut sorununun çözümü isteniyor

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorununun çözülmesi için bir araya geldi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan evlerinin yerine yeni evlerin yapılması için ses yükselirken diğer talepler de sıralandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Yenimahalle Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri ses yükseltti! 15 yıllık konut sorununun çözümü isteniyor

Ankara Yenimahalle Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri ses yükseltti! 15 yıllık konut sorununun çözümü isteniyor - Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için yıkılan evler bulunuyordu. Çiğdemtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşümün başlatılması için karar alınan ama yapılamayan Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan evlerinin yerine yeni evlerin yapılmasını ve yıllardır çözülemeyen altyapı sıkıntısının çözülmesini isteyen mahalle sakinleri bir araya geldi.

Mahalle sakinleri, hayata geçirileceği söylenen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesinin Karşıyaka Mezarlığı'nın güneyi ve doğusunda bulunan Çiğdemtepe, Yukarı Yahyalar ve Avcılar Mahallelerinden oluştuğunu belirtti.

Ankaralılar burada! TIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

''MAĞDURİYET ÇOK BÜYÜK''

Projenin başlaması için bölgedeki gecekonduların 15 yıl önce yıkıldığını, vatandaşların kiraya çıktığını ve kiraların yükselmesi ile evlerini geçindiremez duruma geldiklerini kaydeden mahalle sakinleri, "Burada insanların çoğu emekli... 7 bin 500 lira emekli maaşı alıyorlar. Bunu kiraya mı versin, geçinsin mi, ne yapsın? Mağduriyet çok büyük. Esas sıkıntı belediyenin altyapıyı yapmaması. Altyapının olmadığı yere müteahhit girmez. Parselasyonlar çok büyük, tek parsel 14 dönüm. Parsellerin küçültülmesini, altyapının yapılması ve bir an önce mağduriyetin giderilmesini istiyoruz." ifadelerine yer verdi. Belediyenin müteahhit bulmak gibi bir görevi olmadığını ancak üstüne düşen altyapı, sosyal donatı gibi çalışmaları yapması gerektiğini kaydeden mahalleli, 3 mahallede yaklaşık 1500 hanenin yıllardır aynı sıkıntıyı çektiğini belirtti.

ankara-yenimahalle-cigdemtepe-mahallesi-sakinleri-ses-yukseltti-15-yillik-konut-sorununun-cozumunu-isteniyor-001.jpg

Bu kapsamda yapılan ortak açıklamada, "Mahalleliyle istişare edilmedi. Yenimahalle Belediyesine gittik 1 yıl kadar önce...Başkanımız 'Yapacağımız bir şey yok.' dedi. Altyapısının yapılmasını istedik, o da kanallar, elektrik, doğal gaz yapılması için talimat verdi. Ortada bir şey yok. Ana cadde Aydan Caddesi, 3 yıl oldu açılmadı. Sel olduğu zaman burası ciddi tehlike oluşturuyor." denildi.

"YAKIN ZAMANDA UZLAŞMA OFİSİ KURULACAK"

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, söz konusu mahallelerde arsası olmayanın "hak sahibi" de olamayacağını belirterek, "Burada 850 gecekondu sahibine arsa rayiç değeri üzerinden 90-100 metrekare arsayı 40-45 bin liraya verdik 24 ay taksitle. Zamanında yıllarca oturmuş ama bir metrekare bile arsası yok, hak kaybına uğramasın istedik." şeklinde konuştu. Vatandaşların kat karşılığı müteahhitle anlaşabileceğini, şu an Belediye olarak buna da öncülük edeceklerini belirten Neslihanoğlu, "Söz konusu proje yerinde uzlaşma görüşmelerini başlattık. 400 konutluk bir yerle ilgili... Kaletepe Kültür Merkezinde arsa sahiplerini, firma yetkilileri personelimiz nezaretinde çağırıp bilgilendirme yapmaya başladı. Vatandaş kendisi orada anlaştığı zaman firmalarla sorun yaşayabilir, inşaat maliyetlerindeki değişimden dolayı... Burada 50 konutluk da, 250 konutluk da parsel var. Müteahhitlere cazip gelmesi açısından parseller oluşturduk. Şu an görüşmeler yapılıyor. Kısa süre içerisinde burada temel atacağız. Yakın zamanda uzlaşma ofisi kurulacak." dedi.

Konuyla ilgili gelişmelerden haberdar olmak için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öyle sıcaklıklar geliyor ki! Meteoroloji uyarı mesajı yayımladı o bölgelerde yaşayanlar aman dikkat!

Öyle sıcaklıklar geliyor ki! Meteoroloji uyarı mesajı yayımladı o bölgelerde yaşayanlar aman dikkat!