ANASAYFA Yenimahalle Ankara Yenimahalle'de atık su sorunu büyüyor! Karacakaya Mahallesi sakinlerinin sesi yükseldi

Ankara Yenimahalle'de atık su sorunu büyüyor! Karacakaya Mahallesi sakinlerinin sesi yükseldi

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki bir sitenin atık suyunun karıştığı Karacakaya Mahallesi'ndeki derenin rengi siyaha dönüştü. Suyun ulaştığı tarlalar ekilemezken Karacakayalılar çözüm için birlik oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Yenimahalle'de atık su sorunu büyüyor! Karacakaya Mahallesi sakinlerinin sesi yükseldi

Ankara Yenimahalle'de atık su sorunu büyüyor! Karacakaya Mahallesi sakinlerinin sesi yükseldi - Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Karacakaya Mahallesi'nde bir sitenin atık suyunun dere yatağına akıtılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Sitenin atık suyunun karıştığı Karacakaya Mahallesi'ndeki derenin rengi siyaha dönerken mahalleli tarlaların ekilemediğini söyleyerek bir çözüm istedi.

Sitenin atık suyu nedeniyle Karacakaya Mahallesi'ndeki meyve bahçeleri ve tarlalarda oluşan kanalizasyon suyu birikintileri vatandaşı rahatsız etti. Atık suyun rengini siyaha çevirdiği dereden yayılan kötü kokudan rahatsızlık duyan mahalle sakinleri sorunun giderilmesini isteyerek seslerini duyurmaya çalıştı.

''BURASI HASTALIK YERİ GİBİ BİR ŞEY OLDU, SİVRİSİNEK SAYISI ARTTI''

Karacakaya Mahallesi'nde ikamet eden H. E., bahçesine ulaşan atık su nedeniyle ekim yapamadığını söyledi. 'Arıtıldığı' söylenerek bırakılan sular nedeni ile bahçelerinden meyve toplayamadıklarını belirten mahalle sakini H. E., "Rezil olan bölümümüz beş dönüm. Beş dönümde 70-80 meyve ağacımız var. Burası hastalık yeri gibi bir şey oldu, sivrisinek sayısı arttı. Atık suyun yayılması nedeniyle burada her türlü mikrop var. Toprağın rengi değişti, siyahlaşmaya başladı." şeklinde konuştu.

ankara-yenimahallede-atik-su-sorunu-buyuyor-karacakaya-mahallesi-sakinlerinin-sesi-yukseldi.jpg

Bununla birlikte söz konusu bölgede yere düşen meyveyi yiyen bir yakınının da rahatsızlandığını belirten H. E., yetkililerden sorunun çözülmesini beklediklerini iletti.

"ANKARA ÇAYI BURADAN DAHA İYİ KOKUYORDUR."

Mahalle muhtarı Hikmet Öztürk de konuyla ilgili şikayetleri dile getirdi. Sitenin atık suyu için arıtma sistemi kurulduğunu ancak sistemin sağlıklı çalışmadığını belirten Muhtar Öztürk, kirli suyun hastalıklara yol açabileceğine değinerek önlem alınmasını istedi. Bir başka mahalle sakini M. T. de daha önce köy olan ve mahalle statüsüne alınan Karacakaya'da altyapının yetersiz kaldığını söyleyerek "Ankara Çayı buradan daha iyi kokuyordur. Burası sivrisinek yuvası haline geldi." diye konuştu. Site ve villalardaki atık suyun tamamının tarlalara akıtıldığını belirten M. T., siteye çalışır durumda bir arıtma sistemi kurulmasını ya da bu giderin kanalizasyona bağlanmasını istediklerini vurgulayarak çözüm istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Borsa yeni haftada okunu yukarı yöne çevirdi!

Borsa yeni haftada okunu yukarı yöne çevirdi!